Varden

– Også jeg trenger litt kjeft på trening

Lina Lanner forlater Stathelle med dårlig samvittigh­et, men føler at Fossum kan tilby en treningshv­erdag bedre det som passer en 31-åring med noen gjenvaeren­de ambisjoner som spiller.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

– Eller, jeg har egentlig ikke så store ambisjoner rent prestasjon­smessig. Det er mer dette med at jeg trenger å vaere noe mer enn den som kanskje kan laere bort til yngre spillere. Det kan ikke bare vaere gøy. Også jeg trenger litt kjeft på trening, sier Fossums siste tilvekst, som ble presentert tirsdag.

– Trenger noe mer

Rutinerte Lanner har ikke noe i mot å vaere nettopp det, men merket, spesielt etter sommeren, at hun trengte noe mer enn å vaere laerer i en gruppe der noen er med for å ha det gøy.

– Jeg kan ikke si et vondt ord om Stathelle. Herlige jenter, flotte folk i klubben. Ja, på en måte lurer jeg på om de føler at jeg svikter dem, og den følelsen liker jeg ikke, tilstår midtstoppe­ren.

– Men, som fotballspi­ller, trenger jeg noe mer. Jeg må vaere del av en gruppe der alle kan møte på trening, der det stilles krav - også til meg. Jeg er vant til å vaere i miljøer der man forventer mye av hverandre, og selv om jeg selvsagt synes det er hyggelig og motiverend­e å trene med og blant lovende ungjenter, virker Fossum å ha noe som her og nå passer meg.

Slitsomme måneder

Linas datter, halvannet år gamle Leah, hadde melkeprote­inallergi, fant man ut etter ni slitsomme måneder. Disse gjorde fotballtil­vaerelsen enda mer krevende for den tidligere Uraedd-kapteinen.

– Hun sov aldri. Man får ikke mer energi av slikt. Jeg merket det selvsagt på fotballen. Derfor tenkte jeg egentlig mest på å gi meg nå. Var i ferd med å legge skoene på hylla, sier Lanner.

– Ikke bare jeg

Så kom Fossum på banen, og kunne tilby det den rutinerte spilleren ønsket seg.

– Treneren snakket om en gruppe i utvikling, samt innstillin­g som matcher det jeg ser for meg. En gruppe der det ikke bare er jeg som krever av andre. Jeg har dessuten spilt med Stina Kleppe og Dina Ødegaard Aas i Uraedd, og vet at de er typer som vil mye, og det jobbes også med å få inn flere etablerte.

Tenker ikke Odd

Linken til en mulig Odd-framtid, betyr mindre for Lanner her og nå.

– For min del er det ikke noe å tenke på. Jeg ønsker å spille fotball denne sesongen, men har også fått med et forbehold om at jeg kan gi meg underveis, hvis det ikke blir som jeg håper. Jeg heier på gode tilbud for jenter, men aner ikke hvor lenge jeg kommer til å holde på med dette.

 ??  ?? SENTRAL: Lina Lanner tilfører rutine og duellstyrk­e til det unge Fossum-laget. Kapteinen var sentral for Uraedd både påveien opp og i Toppserien.
SENTRAL: Lina Lanner tilfører rutine og duellstyrk­e til det unge Fossum-laget. Kapteinen var sentral for Uraedd både påveien opp og i Toppserien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway