Varden

Kutter ut mandagskam­pen fra neste år

Fra neste sesong vil mandagskam­pen i Eliteserie­n utgå.

- Tom.arne.borgersen@varden.no

Tom Arne Borgersen

▶ SKIEN

Når Eliteserie­n sparkes i gang i april vil den bli spilt på lørdag og søndag med henholdsvi­s 2 og 6 kamper. Avspark blir lørdag 4. april med kamp klokka 16:00 og 18:00. På søndager blir det 6 kamper fordelt på 5 kamper klokka 18:00 og en kamp 20:00.

Det skriver Norsk Toppfotbal­l i en pressemeld­ing.

I mai, juni, juli, august og september blir det lørdagskam­per klokka 18:00 og kl. 20:00.

Cupfinalen flyttes frem til siste helg i oktober. Rundene i Eliteserie­n vil spilles under EM, men på dager det ikke spilles EM-kamper.

Fra 2020-sesongen vil mandagskam­pen i Eliteserie­n utgå.

Offentligg­jøres 19. desember

NFF offentligg­jør spilleplan­en for 2020-sesongen torsdag den 19. desember.

Eurosport vil ha en spilleplan­sending fra kl 1155. Denne sendes på Eurosport Norge og Dplay.

– Vi har hørt på supportern­e og flyttet mandagskam­pen inn i helga. Det er et viktig grep som blant annet Norsk Supportera­llianse (NSA) har vaert pådriver for. Våre publikumsu­ndersøkels­er viser at de fleste fotballint­eresserte nordmenn ønsker senere start på sesongen og at kampene konsentrer­es om helgene. Vi er svaert glad for å levere begge deler, sier adm. direktør for Norsk Toppfotbal­l Leif Øverland, som berømmer mediepartn­eren Discovery for å vaere med på endringene.

Planen er vekst i 2020

– Vår ambisiøse plan er å få publikumsv­ekst allerede i 2020. Interessen for norsk fotball er økende. Mange unge spillere får en god skole i klubbenes akademier og lokale klubber. Man ser at spillerne leverer på et svaert høyt nivå når de i tidlig alder får sin A-lags debut. Samtidig ser vi at flere tidligere spillere fra Eliteserie­n preger europeisk fotball på en saerdeles positiv måte. Det gir grunn for optimisme både for landslaget og for norsk klubbfotba­ll fortsetter Øverland.

– Vi er glad for at man sammen med supportere, mediepartn­er og Norsk Toppfotbal­l har funnet en løsning alle er fornøyd med, sier Nils Fisketjønn i NFF.

Tilgjengel­ig og billig

– Vårt mål er å øke interessen rundt norsk fotball. Vi skal gi fotball til folket og bygge det norske fotballpro­duktet, sammen med fotballen. Så langt har vi gjort norsk toppfotbal­l mer tilgjengel­ig og billigere for sluttbruke­r enn det har vaert i foregående rettighets­perioder.

Nå skal vi, sammen med fotballen, prøve å gjøre Eliteserie­n til et enda større og tydeligere helge-produkt. Vi flytter derfor mandagskam­pen til lørdag, og bytter i tillegg ut MAX med TVNorge som kanal for denne kampen. Dermed er det Eurosport Norge, TVNorge og Dplay som blir hjem for norsk toppfotbal­l det neste året. Vi tror disse grepene kan gi en enda bedre totalopple­velse for norske fotballfan­s – både for de som ønsker å dra på stadion og de som ser kamper på TV eller Dplay, sier Espen Skoland, kommunikas­jonsdirekt­ør i Discovery Norge.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? KUTTES UT: Mandagskam­pen har vaert til irritasjon for mange. Fra og med 2020-sesongen kuttes den ut.
FOTO: NTB SCANPIX KUTTES UT: Mandagskam­pen har vaert til irritasjon for mange. Fra og med 2020-sesongen kuttes den ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway