Varden

Holtmann på seierspall­en

Mina Fürst Holtmann tok sin første pallplasse­ring verdenscup­en i kvinnenes storslalåm­renn i franske Courchevel tirsdag. Hun var 4/100 sekund fra seieren.

-

Holtmann leverte en kanongod førsteomga­ng og ledet med 10/100 sekund på italienske Marta Bassino og 13/100 på Federica Brignone foran finaleomga­ngen. Men der klarte veteranen Brignone å ta seg forbi.

Holtmann holdt ledelsen sin gjennom store deler av løypa og hadde 19 hundredele­r å gå på fra siste mellomtid og ned. I mål skilte det fattige fire hundredels sekund.

Sveitsiske Wendy Holdener tok tredjeplas­sen. Hun var 0,44 sekund bak Brignone.

Tviberg imponerte

Holtmann hadde før rennet denne sesongen en 4.-plass som beste plassering i storslalåm. Den kom i verdenscup­åpningen i Sölden. Hun ble også nummer ni i Killington i starten av desember.

Maria Therese Tviberg lå på 16.-plass etter 1. omgang. Hun kjørte ned til bestetid i finalen og avanserte til 8.-plass etter en ny knallomgan­g. Årsbeste er fortsatt 6.-plassen fra Sölden.

Kristin Lysdahl var nest best av de norske etter 1. omgang og hadde 5/100 sekund å gå på til Tviberg fra sin 15.-plass, men det gikk ikke like raskt som lagvenninn­en, og hun endte på 19.-plass.

Thea Louise Stjernesun­d hadde en stor feil i 1. omgang, men klarte å sikre seg en plass i finalen. Den norske 23-åringen startet som nummer to i annenomgan­g og leverte et solid løp uten feil og avanserte til 20.-plass.

Shiffrin-miss

Kaja Norbye debuterte i verdenscup­en med å kjøre ned til 23.-plass i 1. omgang. Hun var bra på toppen i sitt finaleløp også, tapte litt mot slutten, men avanserte én plass.

Den amerikansk­e superstjer­nen Mikaela Shiffrin var første kvinne i mål i 1. omgang, men verdenscup­lederen hadde ingen god dag på jobben. Hun var bare nummer 19 etter én omgang. Hun hadde heller ikke full klaff i finalen og ble nummer 12.

Det var hele ni norske løpere på start. Fire av dem klarte ikke å ta seg til finalen: Andrine Mårstøl, Nina Haver-Løseth, Marte Monsen og Kristina RiisJohann­essen. (NTB)

?? FOTO: GABRIELE FACCIOTTI / AP / NTB SCANPIX ?? PALLEN: Mina Fürst Holtmann kjørte inn til karrierebe­ste resultat i storslalåm­rennet i Courchevel.