Varden

Hemmelighe­tsfull avskjed

-

Med «Star Wars: The Rise of Skywalker» slutter en filmfortel­ling som startet i 1977. Filmen er omgitt av stort hemmelighe­tskremmeri.

Den nye Star Wars-filmen er nummer ni i serien og nå avsluttes fortelling­en om Luke Skywalker, Darth Vader, C3PO og alle de andre rollefigur­ene vi har fulgt i mer enn 40 år.

– Jeg er klar over at dette er stort. Saerlig føler jeg med JJ Abrams, som har skrevet og regissert dette. Det har vaert hans jobb å binde sammen alt dette og å sette et punktum for serien, sier skuespille­r Daisy Ridley.

Å sitte og snakke om filmen med Daisy Ridley som spiller Rey, og motspiller John Boyega som spiller Finn, i forkant av premieren, er slett ikke lett. Pressen har ikke fått se noe av filmen og må forholde seg til traileren – som egentlig sier fint lite. Skuespille­rne er gitt totalt forbud mot å røpe noe som helst.

– Det er utrolig viktig at ingenting kommer ut i forveien, det ville ødelagt overraskel­sesmomente­ne, sier John Boyega.

– Ikke engang moren min har fått vite noe. Hun spurte om det slutter med at Rey dør, men jeg har ikke avslørt noe, sier Daisy Ridley.

Kommer til å overraske

Rey har en bakgrunn som vi i publikum fortsatt ikke vet så mye om. Hun hater den onde Kylo Ren – en slags arvtaker til Darth Vader. Likevel trekkes hun mot ham.

– Det jeg kan si, er at Rey stiller spørsmål. Hun gjør ikke lenger det hun blir fortalt, hun er på en reise som de andre ikke helt forstår. Men jeg tror publikum kommer til å forstå henne. Det er så mange spørsmål. Hvem var foreldrene hennes? Hvorfor er kraften så sterk hos hennes?

– Hun gjør ting som er uventet, dere kommer til å bli overrasket, fremholder Ridley til TT.

Det gode mot det onde

I de drøye 40 årene som er gått siden den første filmen, har Star Wars-universet blitt en av de viktigste fortelling­ene i popkulture­n.

Filmer, bøker, tegneserie­r, TV-serier, dataspill: Alt dette har gjort skaperen George Lucas til en av filmverden­ens rikeste personer.

Det er gjort mange forsøk på å forklare hva det er med Star Wars som har gjort fortelling­en så stor. John Boyega gir en enkel forklaring.

(NTB)

 ?? FOTO: DISNEY/LUCASFILM/ AP NTB KULTUR ?? «STAR WARS: The Rise of Skywalker.»
FOTO: DISNEY/LUCASFILM/ AP NTB KULTUR «STAR WARS: The Rise of Skywalker.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway