Varden

NRK med humor og alvor i det nye TV-året

Mange godbiter i vente på nyåret 2020, lokker NRK – som byr på disse godbitene i januar.

-

Nye komikere byr på nye, komiske blikk på en skole – men der Lene Kongsvik tok for seg ungdomssko­len, er det nå en videregåen­de skole med «dårlige resultater, vinglete ledelse, ukonsentre­rte laerere og lave søkertall» som skildres i «Allerud VGS».

Humorserie­n har premiere 11. januar, og Christian Skolmen spiller den hardt prøvede rektoren som skal prøve å gjøre Allerud great again – i selskap med John Brungot, Herman Flesvig, Lisa Tønne, Christian Skolmen og Selome Emnetu.

Harald Eia er klar med serien «Sånn er Norge», der han prøver å komme til bunns i hvorfor vi nordmenn er så rike, hvorfor så få av oss tror på Gud og hvorfor vi er så likestilte. Spørsmål han innså at han ikke ante noe om, etter å ha blitt spurt ut av en vitebegjae­rlig, venezuelan­sk dame i en souvenirbu­tikk på Gran Canaria i fjor.

Den slippes løs mot slutten av januar måned og beskrives som «en TV-serie om alt Harald har oppdaget om det forunderli­ge landet Norge, verdens mest vellykkede samfunn».

Nye serier er også «Avkledd», der Jenny Skavlan ifølge omtalen «avkler hvorfor vi kler oss som vi gjør og hvem som bestemmer hva vi fyller garderoben­e våre med», og hundetreni­ngsserien «Fra bølle til bestevenn» – der programled­er Maren Teien skal hjelpe fortvilte hundeeiere med «godbiter, masse ros og gode råd».

Alvor også

5. januar er det premiere på serien rett og slett kalt «22. juli», om dem som var på jobb da terroren rammet Norge. Fem hovedkarak­terer – helsearbei­dere, politifolk, laerere og journalist­er – følges i dramaserie­n, som ifølge NRK forteller historien om oss alle. Serieskape­rne Sara Johnsen og Pål Sletaune skildrer fiktive karakterer, men basert på flere år med intervjuer med dem som ble kastet uti det.

Ulike miljøspørs­mål får også plass: Line Elvsåshage­n tar i «Line fikser maten» tak i nye løsninger for å få bukt med overforbru­ket, og hvordan vi bør, og ikke bør spise i fremtiden, melder NRK.

Den nye dramaserie­n «Tynn is» med Lena Endre, Bianca Kronlöf og Alexander Karim i hovedrolle­ne, tar utgangspun­kt i klimautfor­dringene. For samtidig som Arktisk råd forsøker å lande en avtale som vil forby miljøskade­lig oljeboring i regionen, angripes et forsknings­fartøy utenfor Grønland. Bak står Yellowbird, med NRK blant medproduse­ntene.

 ?? ALLE FOTO: NTB/SCANPIX ?? LURER: Det er alltid noe å lure på for Harald Eia - nå på NRK igjen m ed «Sånn er Norge».
ALLE FOTO: NTB/SCANPIX LURER: Det er alltid noe å lure på for Harald Eia - nå på NRK igjen m ed «Sånn er Norge».
 ??  ?? «TYNN IS»: Er en thrillerse­rie m ed klim a og m iljø som viktige tem aer.
«TYNN IS»: Er en thrillerse­rie m ed klim a og m iljø som viktige tem aer.
 ??  ?? SKOLEHUMOR: Med Christian Skolm en i spissen blir det skolehum or i «Allerud VGS» fra januar av.
SKOLEHUMOR: Med Christian Skolm en i spissen blir det skolehum or i «Allerud VGS» fra januar av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway