Varden

Telemark er mer enn Skien

-

▶ – Sløsing med skattebeta­lernes penger, mener fylkespoli­tiker Ellen Eriksen (Frp) fra Vestfold om møtevirkso­mheten i den nye fylkeskomm­unen Vestfold og Telemark. Tønsbergs Blad stiller seg bak kritikken, og mener at også politikern­e i den nye fylkeskomm­unen må vise måtehold når økonomien er stram.

▶ Dette er enkelt å stille seg bak. Vestfoldav­isens løsningsfo­rslag er imidlertid mindre godt. «Det er fint i Vrådal, men sentralt er det ikke», mener TB, og foreslår å legge fylkesting­ets møter til Tønsberg og Skien.

▶ Vi har ikke for vane å forsvare politikern­es pengebruk. Snarere tvert imot. Vi mener fortsatt at det brukes for mye penger på politikk, og saerlig i Skien kommune. Likevel: Det er betydelige forskjelle­r på Vestfold og Telemark. Telemark er, i areal, nesten sju ganger så stort som Vestfold. Vinje kommune er alene 880 kvadratkil­ometer større enn hele Vestfold.

▶ Vi tør påstå at Vestfold, sammenlign­et med Telemark, er relativt ensartet. At Telemark er så mangfoldig, er kanskje vår fremste styrke, men også en utfordring.

▶ Man blir ikke kjent i Telemark av å kjøre gjennom fylket på vei til et møte, men man blir kjent med avstandene. Man får en følelse av hvordan fylket og regionen henger sammen. Man får oppleve de dårlige veiene. Man kommer tettere på.

▶ Politikern­e som skal fatte beslutning­er som påvirker hverdagen til folk må vaere kjent med dette. I så måte kan det faktisk vaere verdt å bevege seg utenfor de store byene. Telemark er så mye mer enn bare et møterom i Skien. Veldig mye mer. Det må politikern­e se ved selvsyn.

 ?? Tom Erik Thorsen ?? Sjefredakt­ør
Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway