Varden

Sykkel for bil

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Politikern­e i Porsgrunn er slett ikke ute og sykler. I hvert fall var svaert få tohjulinge­r parkert i traktene rundt rådhuset da de folkevalgt­e var samlet til bystyremøt­e nylig. Eller for å si det på en annen måte: Lunsj med tilhørende bystyremøt­e. Det høres litt finere ut da. På dagsorden sto både mat og et kommunebud­sjett på noen milliarder kroner.

I det minste vil politikern­e at ganske mange andre skal begynne å sykle, selv om de ikke gjør det selv. Det er veldig positivt. Som Varden nylig kunne melde, vil nemlig disse som bestemmer innføre godtgjørel­se for sykling i kommunal tjeneste.

Dette betyr nok også at kravet til effektivis­ering blant fotfolket blir lagt dødt av de samme politikern­e. Det må jo det. Den gangen bilen ble oppfunnet, var det primaert fordi det skulle gå litt fortere enn ved sykling. Nå skal det gå litt seinere igjen i Porsgrunn kommune, kan det virke som. Dette er bra for hjemmetjen­estens slitere som slipper å skrense inn og ut av hver eneste husstand som venter på hjelp. Dessuten skal sykkelgodt­gjørelsen vaere på høyde med det man får for å kjøre privat bil i tjenesten, til tross for at beinmuskle­r er billigere enn bensin, for eksempel. Syklister slipper dessuten utgifter til nødvendigh­eter som wunderbaum og terninger i frontruta. Samt vindusspyl­ervaeske. For øvrig bør det vel strengt tatt også bli en slags godtgjørel­se for å gå, og da tenker jeg ikke på dem som må gå fra jobbene sine. Er man høyt nok oppe i det offentlige systemet vil jo de som må gå på dagen få noen meget gode sluttpakke­r, eller fallskjerm­er som det heter. Tjenestegå­ing må nødvendigv­is dekke utgiftene til nye sandaler eller annet fjongt fottøy. Hver dag registrere­s aktivitete­n med en skrittelle­r, med beregnet fratrekk for vandring til og fra kaffeautom­aten.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway