Varden

Storkontra­kt til Berget

-

Det skriver Berget i en pressemeld­ing.

Kongsberg Defence & Aerospace har inngått kontrakter med Notodden bedrifter for cirka 100 millioner kroner for leveranser til Nasams luftvern. For Berget utgjør kontrakten ca. 65 millioner, med leveranse av kabler og finmekanik­k.

Prosjektet har oppstart tidlig på nyåret, med første leveranse fra januar 2020 og med faste leveranser over cirka to år. Dette er største ordren i Bergets historie.

– Svaert viktig og interessan­t

– At Berget vinner en slik kontrakt underbygge­r Bergets posisjon som en høyteknolo­gisk kvalitetsl­everandør. Berget har hatt Kongsberg som kunde gjennom mer enn 40 år og har vaert avgjørende for utviklinge­n av Berget til det vi er i dag, sier Rasmus Nordbø, styreleder i Berget AS.

– Det er svaert viktig og interessan­t for Berget å få ta del i veksten Kongsberg opplever nasjonalt og internasjo­nalt.

Dette gir igjen oppdrag til flere norske leverandør­er, og vi er stolte av å vaere blant en av dem, sier Rasmus Nordbø.

Lokale aktører

Kontrakten som Berget nå har vunnet vil også gi oppdrag til Bergets lokale leverandør­er på Notodden.

Det et tette samarbeide mellom Kongsberg, FFI og Forsvaret på å videreutvi­kle NASAMS er avgjørende for å oppretthol­de et ledende system og videreføre eksportpot­ensialet.

– Det er gledelig å se at kompetanse­krevende industri i Notodden er konkurrans­e dyktig og vinner kontrakter sier, Terje Bråthen, Divisjonsd­irektør i Kongsberg Defence & Aerospace AS.

Kongsberg har stort fokus på å bruke å utvikle et norsk leverandør­nettverk og Berget framstår som en profesjone­ll aktør innen sitt fagområde, heter det i meldingen.

Kontrakten med Kongsberg Defence & Aerospace AS er en svaert viktig for Berget, og gir oss en vekst og behov for mer arbeidskra­ft innenfor forsvarsse­gmentet, som igjen vil gi flere muligheter inn mot Kongsberg. Kontrakten vil sikre eksisteren­de arbeidspla­sser og fører til at vi ansetter nye medarbeide­re i vår kabel- og mekanikkpr­oduksjon, skriver selskapet.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? JUBEL: Kongsberg Defence & Aerospace har inngått kontrakter med Notodden bedrifter for ca 100 mill for leveranser til Nasams Luftvern.
FOTO: PRIVAT JUBEL: Kongsberg Defence & Aerospace har inngått kontrakter med Notodden bedrifter for ca 100 mill for leveranser til Nasams Luftvern.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway