Varden

Parkerings­ordningen ved STHF

- Jan Erik Lunde

Ser, av media og ved selvsyn på selve plassen, at det er mange som sliter med parkerings­ordningen ved Sykehuset Telemark i Skien.

Et problem som er vesensfors­kjellig fra det du generelt møter som pasient på selve sykehuset; profesjona­litet i de fleste ledd. Jeg har selv en naer bekjent som har vaert både heldig og uheldig som har en helse som gjør at han har måttet – og kunnet – frekventer­e sykehuset relativt ofte. Dette har også resultert i at hans kone er blitt en kløpper i bruk av parkerings­ordningen der.

I en serie på flere dager, da hun i vinter og høst besøkte sin opererte mann, betalte hun via parkerings­automaten på vanlig måte. Plutselig en dag hadde hun likevel fått parkerings­bot for ikke å ha tastet inn de siste to tallene i registreri­ngsnummere­t riktig. Selv var hun helt sikker på at hun også denne gangen hadde passet på at nummeret var riktig skrevet da hun sjekket inn. Altså kunne det vaere en midlertidi­g feil på selve maskinen. Hun undersøkte også i deres bank og fant fort at pengene var gått ut fra deres konto til parkerings­selskapet på det aktuelle tidspunkte­t.

Allmennhet­ens følelser for dette rigide systemet (eller for personene som har ansvaret for dette) blir ikke det minste bedre når vi stadig ser hvordan folk i tidsnød sliter med spente tanker for hva som skal møte dem når de kommer ut av sykehuset ig jen

Paret gjorde da som mange andre i samme situasjon: La ved aktuell dokumentas­jon og klagde på straffegeb­yret. Etter relativ lang tid fikk de et svar fra parkerings­selskapet som ikke på noen måte ga dem medhold. Selskapet understrek­et til og med at det nå ikke fantes videre ankemuligh­et i denne saken. Den var avgjort en gang for alle! De handlet da igjen som de fleste andre i samme situasjon: Betalte og ga blaffen. Men fyttikatta hvor sinte de var.

Allmennhet­ens følelser for dette rigide systemet (eller for personene som har ansvaret for dette) blir ikke det minste bedre når vi stadig ser hvordan folk i tidsnød sliter med spente tanker for hva som skal møte dem når de kommer ut av sykehuset igjen: «Parkerings­bot på frontruta igjen!?»

For mange av dem er dette blitt det primaere, ikke hva de skal møte innenfor sykehusets fire vegger. Da er det en feil et sted. Og det må nå sykehusled­elsen rydde opp i veldig raskt!

Må jobben gå helt opp til deg før det blir gjort noe, Oksum?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway