Varden

Hentes til sjeikenes håndballfe­st

Lars Jørum fra Bø og hans makker Håvard Kleven skal først dømme håndball-EM. Deretter venter Asia-mesterskap­et i Kuwait.

- Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Vi dømte i ligaen i Qatar i fjor, og har fått en forespørse­l fra IHF om å reise dit. De pleier å invitere noen dommerpar. Vi tar det som en anerkjenne­lse at vi ligger godt an i forhold til målet vårt. Det skal bli spennende.

Lars Jørum, håndballdo­mmer

Den norske duoen tar det som et kompliment at de blir bedt om å dømme i det asiatiske mesterskap­et i håndball.

Anerkjenne­lse

– Ja, vi tar det som en anerkjenne­lse at vi ligger godt an i forhold til målet vårt, sier bøheringen en snau måned før deres kanskje viktigste måned noensinne.

Målet til den norske dommerduoe­n er OL til sommeren. Planen ble lagt for fem år siden, og ting begynner å falle på plass.

I 2019 har Jørum og Kleven dømt fire kamper i Champions League, samt VM.

– Vi la planen og har fulgt den hele veien, og jeg føler vi har vaert innenfor boksen hele veien, sier Jørum.

Dømte junior-VM

Etter at de for noen år siden fikk aeren av å dømme finalen i junior-VM, har de norske dommerne fått gode oppgjør etterpå.

– Spesielt i år synes jeg vi har fått oppgaver som er både morsomme og utfordrend­e. Det ligger mye laering i slike oppgaver, mener Jørum.

I det kommende europamest­erskapet skal duoen i utgangspun­ktet dømme to kamper i innledende runde.

– Vi vet egentlig veldig lite, annet enn at vi skal møte opp i Wien 5. januar. Der skal vi samles noen dager, før vi sendes videre til kamper i mesterskap­et. Trolig havner vi i Østerrike, er Jørums tips.

Norge deltar i mesterskap­et, og kamper spilles i Norge, Sverige og Østerrike.

– Vi kommer ikke til å dømme Norges pulje, som spilles i Norge. Vi kommer heller ikke til å dømme kamper der det krysses med mulige norske motstander­e videre i mesterskap­et. Disse spilles i Sverige. Det er en gruppe i Trondheim også, som ikke krysser med Norge, så det er en mulighet, sier han.

Vaske klaer

Bøheringen antar at han rekker tilbake til Bø noen dager, før avreise til Asia-mesterskap­et.

– Det blir nok tid til å vaske litt klaer, før det baerer videre, sier han.

Avreise til Asia er lørdag 18. januar.

Lars Jørum og Håvard Kleven er ikke ukjent med å dømme i Asia.

– Vi dømte i ligaen i Qatar i fjor, og har fått en forespørse­l fra IHF om å reise dit. De pleier å invitere noen dommerpar. Vi tar det som en anerkjenne­lse at vi ligger godt an i forhold til målet vårt. Det skal bli spennende, avslutter han.

 ??  ?? DOBBELT OPP: Lars Jørum fra Bø er klar for å dømme EM i håndball i januar. Deretter baerer det nesten direkte til mesterskap­et i Asia.
DOBBELT OPP: Lars Jørum fra Bø er klar for å dømme EM i håndball i januar. Deretter baerer det nesten direkte til mesterskap­et i Asia.
 ??  ?? OL: Håvard Kleven (t.v.) og Lars Jørum har OL som hovedmål.
OL: Håvard Kleven (t.v.) og Lars Jørum har OL som hovedmål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway