Varden

Erga har en stor oppga

Nylig ble det klart at Magnus Erga (23) ble ansatt som ny hovedtrene­r etter at Kenneth Dokken valgte å fratre sin rolle. På dette tidspunkte­t var bare fire spillere under kontrakt før neste sesong.

- Sport@varden.no

Eirik Haugen (vikar)

▶ NOTODDEN

Selv forteller den 23 år gamle jaerbuen om noen tavle første dager som hovedtrene­r. Forrige sesong var Erga assistentt­rener i Dokkens trenerteam.

– For meg har det vaert hektisk. Vi har bare fem spillere under kontrakt, så det er det vi jobber med nå. Stallen må bli satt sammen på nytt. Fremdeles jobber vi med å resignere flere av kulturbaer­erne som allerede har vaert her. Mellom seks og sju av spillerne som var her sist sesong har fått tilbud om å vaere med videre. Etter at vi har avklart framtiden deres, vil vi sette sammen resten av stallen, forteller Erga.

Ny assistent

Etter at han tok over som hovedtrene­r har Notodden hentet inn Stian Bjerkan (29) som assistentt­rener. Klubben har også signert Sebastian Temte Hansen fra eliteserie­klubben Mjøndalen.

Blant dem som forlater klubben finner vi fjorårets kaptein Steffen Jensen (29).

23-åringen er klar på at det må vaere riktige typer som skal vaere en del av neste års Notodden-stall.

– Vi vil nok sjekke om det er noen aktuelle spillere i vår egen avdeling som kan vaere med å bidra. Ellers ser vi oss rundt i hele landet. Det viktigste for oss er å ha en stamme. Disse spillerne kjenner vi såpass godt. Klubben er opptatt av å få inn riktige typer, som vil si spillere som fremdeles er sultne og har ambisjoner. De må passe inn i det miljøet og kulturen som er her.

Ung

Jaerbuen tenker selv ikke over sin unge alder til tross for at han fikk sin første hovedtrene­rjobb tidlig.

– Jeg tenker i grunn ikke så mye over det. En kommer inn i jobbmodus, og da fokuserer en på jobben og ikke alderen. Det er selvsagt litt spesielt, og det sier litt om klubben som tør å satse på meg. Jeg er selvsagt veldig glad for det. Klubben tenker nok at jeg har noe å bidra med. Jeg hadde nok heller ikke sagt ja om jeg ikke trodde jeg var klar for det.

Erga merker selv store forskjelle­r på jobben som hovedtrene­r sammenlikn­et med å vaere assistent.

– Den største forskjelle­n er at du har mye mer å si. Hovedtrene­ren har langt flere avgjørelse­r å ta. I tillegg har hovedtrene­ren ansvaret for spillerlog­istikken. Nå er det plutselig en av mine viktigste oppgaver. Så langt har det gått greit. Det som er spennende er at når vi har en så liten stall som nå, så får en god tid til å forme sin egen tropp.

Haster ikke

Han har det ikke travelt med å sette sammen neste års spillersta­ll.

– Klubben klarer nok ikke å ha på plass en full spillertro­pp når vi starter opp i januar. Vi må bruke vinteren godt. I starten av mars eller slutten av februar ønsker jeg å begynne å spille inn et lag. Det kan nok hende det kommer inn en eller to spillere helt opp mot seriestart også.

Erga er ikke spesielt opptatt av hvilken formasjon laget skal spille.

– Formasjon er jeg ikke så opptatt av. Jeg er mer opptatt av å ha en klar idé om hvordan vi skal spille. Tidligere har vi spilt 4-3-3 en stund, men nå kommer vi nok til å variere i litt større grad enn tidligere.

Tøff pulje

Erga innrømmer at neste 2.divisjonso­ppsetter tøff.

– Vi slapp unna de to andre lagene som rykket ned fra 1. divisjon. Sånn sett er vi fornøyd med det. Det blir tøft med Bryne, Egersund og Asker, som alle er hardtsatse­nde lag.

23-åringen understrek­er at det ville bli tøft uansett hvilken avdeling klubben havnet i.

– 2. divisjon ville bli tøft uan

års

 ??  ?? UNG: M agnus Erga ble presentert som ny hovedtrene­r i N otodden FK. - Sulten og kunnskapsr­ik, sa daglig leder Per Arne H ansen.
UNG: M agnus Erga ble presentert som ny hovedtrene­r i N otodden FK. - Sulten og kunnskapsr­ik, sa daglig leder Per Arne H ansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway