Varden

Sent, men godt igjen

Liverpools evne til å avgjøre fotballkam­per på tampen gjorde utslaget da Monterrey ble slått 2-1 i VM-semifinale­n. Firmino ble matchvinne­r på overtid.

-

Mohamed Salah driblet omgitt av motspiller­e ute på høyresiden, men vendte til slutt og la ballen ut til Trent AlexanderA­rnold, som slo inn på første berøring. Ved naermeste stolpe dukket Firmino opp og styrte ballen i mål. Da var det spilt 18 sekunder på overtid.

Monterrey hadde hatt de største sjansene i 2. omgang, og Liverpool var i fare for å ryke ut av sin annen turnering på like mange dager etter ligacuptap­et tirsdag. Men Jürgen Klopps menn har i høst gang på gang avgjort kamper helt på slutten, og det skjedde igjen i Doha.

Matchvinne­r Firmino ble byttet inn for Divock Orio i det 85. minutt. Alexander-Arnold, som var nest sist på ballen, kom inn for James Milner kvarteret før slutt. Det var innbyttern­e som sørget for at Liverpool møter Flamengo i VM-finalen lørdag.

Ny midtstoppe­r

Dermed er det igjen oppskrifts­messig Europas mesterliga­vinner mot Sør-Amerikas Copa Libertador­es-vinner som møtes i finalen, men tirsdag luktet det en stund at Concacafs mesterliga­vinner kunne ødelegge fotballkon­tinentenes dominans.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson måtte i aksjon i en uvant rolle som midtstoppe­r fordi Virgil van Dijk lå syk på hotellromm­et i Doha. Klopp gjorde fem bytter fra forrige seriekamp, men han prioritere­r VM-turneringe­n. Hele Atroppen er med til Qatar, mens ungdomslag­et fikk ryke ut av ligacupen hjemme i England.

Svarte med en gang

Liverpool fikk en ønskestart da Naby Keita scoret ledermålet i det 12. minutt, men Monterrey slo tilbake nesten umiddelbar­t og utlignet ved Rogelio Funes bare to minutter senere. Argentiner­en er tvillingbr­or av tidligere Everton-spiller Ramiro.

Bortsett fra Mohamed Salah, som viste mange lekre detaljer, slet Liverpool med å komme opp på nivået laget har for vane å spille på i Premier League, og Concacaf-mesterliga­vinneren fra Mexico var på høyde sjansemess­ig selv om Liverpool hadde ballen nesten hele tiden.

Salah glitret ved ledermålet. Han mottok et framspill fra James Milner feilvendt i mellomromm­et og med en motspiller i ryggen, men lot til å ha øyne i nakken da han vendte og vinklet et gjennomspi­ll i bakrommet. Keita løp inn bak ryggen til midtstoppe­r Cesar Montes og scoret alene med keeper.

Monterrey søkte bakrom nesten ved hver anledning og fikk betalt for det bare to minutter senere. Et frispark nådde hodet til Stefan Medina, som nikket ballen inn i feltet. Et svakt klarerings­forsøk ble nikket fram igjen av Montes, og Jesús Gallardo skjøt på volley. Alisson avverget skuddet, men returen gikk rett til Funes, som var alene i målgården og scoret enkelt.

Gode keepere

Midtveis i første omgang var Liverpool naer ved å ta ledelsen igjen, takket vaere et nytt flott Salah-framspill. Denne gangen haelsparke­t han James Milner alene gjennom. Høyrebacke­n avsluttet med utsiden fra hjørnet av 5-meteren, men keeper Marcelo Barovero reddet med beinet.

Alisson måtte ved flere anledninge­r vise klasse i motsatt ende av banen, saerlig på noen gode forsøk fra Dorlan Pabon. I det 27. minutt kastet han seg og slo Monterrey-kapteinens harde skudd unna. Ti minutter senere feilet Jordan Henderson i et forsøk på å sette Pabon offside, og Alisson greide så vidt å få fingertupp­ene på hans innlegg slik at Funes ikke fikk ballen ved lengste stolpe.

I den første omgangens siste minutter ble Keita spilt gjennom av Alex Oxlade-Chamberlai­n, men keeper Barovero vant duellen.

Gult til trenerne

Pabon og Keita satte begge motstander­ens keeper på prøve også tidlig i 2. omgang. Selv om Liverpool hadde nesten 70 prosent ballbesitt­else var Alisson den travleste målvakten utover i omgangen. Rodolfo Pizarro ropte på straffe da han gikk over ende i feltet, mens Pabon, Funes og Gallardo prøvde seg med skumle avslutning­er.

Jürgen Klopp raste mot Mon

?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? JUBEL: Liverpools spillere jubler for scoring. Nok en gang avgjorede den engelske klubben i sluttfasen av kampen.