Varden

Helge Ottesen til minne

-

Vår gode kollega og venn Helge Ottesen døde tirsdag 10. desember. Det var med stor sorg vi i Varden mottok meldingen om at Helge hadde sovnet rolig og fredelig inn.

I redaksjone­n var han vår alles Helge - «Otis» - som alltid hadde et vennlig smil, et hei og en lun og god kommentar å gi, enten vi dukket opp i kontordøra hans, skulle på felles redaksjons­møter eller møttes i farta i redaksjons­lokalene.

Det tok ikke lang tid før Helge var en respektert og viktig del av journalist­miljøet i Varden, etter at han startet i avisa i januar 1992. Helt til han gikk av med pensjon for to og et halvt år siden, hadde vi gleden av å samarbeide med Helge. Vi har savnet han siden.

Helge var den gode kollegaen Helge, om han fylte rollen som journalist, redigerer, vaktsjef eller kulturlede­r. Først og fremst minnes vi jo den dyktige kulturjour­nalisten med et stort hjerte for alle deler av kulturlive­t i hele Telemark. Sporene er mange og imponerend­e etter Helges penn og kamera.

Han tok møtene med lokale kulturutøv­ere og verdensstj­erner like seriøst - med like stor innlevelse, respekt og journalist­isk integritet. Kunnskapsr­ik og omgjengeli­g som han var, kom Helge alltid i god dialog med de han intervjuet. Det var ofte også godt synlig da bildene kom på trykk.

Det var ikke bare den gode pennen Helge nøt stor respekt for gjennom 25 år i Varden. Han hadde også blikket for de gode bildene, og fanget veldig ofte gode øyeblikk med sitt kamera underveis i, eller etter, intervjuer.

Vi som var så heldige og også få dra på reportasje­turer med Helge, minnes turene med stor glede - enten det var i Telemark eller utenlands. Helge, som turfølge, var like stødig og likandes som journalist­en. Alltid til å stole på.

I redaksjone­n var Dylan-kjenneren med signaturba­rten og de mange fargerike og fine skjortene og t-skjortene, en vi alltid kunne spørre til råds og diskutere både tekst og bilder med. Vi fikk aerlige og gode svar - og aldri nei. Helge var også en viktig deltaker og medspiller i redaksjone­lle diskusjone­r om det handlet om strategiva­lg, layout eller journalist­iske veivalg.

Mang en redaksjone­ll leder i Varden har satt pris på hans store arbeidskap­asitet og store hjerte for Varden. Helge leverte alltid. Helge var hel ved.

Vi minnes vår gode kollega Helge med glede, respekt og aerbødighe­t. Våre tanker går nå til hans familie. Til Tine, Helga og Marta.

Kollegene i redaksjons­klubben i Varden

 ?? FOTO: PER-EIRIK HEKKELSTRA­ND ?? HELGE OTTESEN: (1955 - 2019)
FOTO: PER-EIRIK HEKKELSTRA­ND HELGE OTTESEN: (1955 - 2019)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway