Varden

Lang tradisjon

For tiende gang inntar «Rev. John» Ibsenhuset med sine bluesmusik­ere, for å skape blåstemnin­g dagen før nyttårsaft­en.

-

For tiende gang inntar «Rev. John» Ibsenhuset med sine bluesmusik­ere, for å skape blåstemnin­g dagen før nyttårsaft­en. Den første konserten i Ibsenhuset ble mer hektisk enn det han hadde sett for seg.

Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

Jon «Rev. John» Ultvedt hadde samlet sitt Grenland Allstar to ganger tidligere. Først for å feire Bluesklubb­ens tiårsjubil­eum i 2006, og på Kafé K to år senere.

Første konserten i Ibsenhuset ble litt mer hektisk enn det han hadde sett for seg.

«Flying start»

I november 2010 kontaktet han Ibsenhuset for å diskutere en mulig konsert høsten etter. Svaret var at 30. desember, én måned senere, var ledig.

Da hadde storbandet 12+ kastet inn håndkleet, etter å ha regjert lokalene hver lille nyttårsaft­en i ti år.

– Jeg ba om en tenkepause over helgen, for å se om det var mulig å samle musikerne på en måneds varsel, mimrer Ultvedt.

Mandag ringte han tilbake og sa at han tok utfordring­en, og omtaler den første konserten som kaos.

– Vi bar stoler etter stoler ut i foajeen, for det kom over tre hundre mennesker til konserten vår den første lille nyttårsaft­en.

Ultvedt tenker at den øyeblikkel­ige suksessen kom av at de flyttet bluesen ut av klubbene og pubene og inn i konsertsal­ens rammer.

– Det forente to menigheter, både bluesfolke­t og de som kjente meg gjennom mitt arbeid som pastor i Misjonskir­ken.

Den største tabben

Den økende interessen for å fylle romjulen med en blueskveld, førte til den største arrangørta­bben til Ultvedt. I 2015 valgte de å bruke ståbord for å få plass til alle som ønsket å oppleve konserten.

Kritikken haglet på sosiale medier og i innboksen på telefonen til Ultvedt. Han gikk rakst ut og beklaget og lovet at i framtiden skulle vaere småbord der publikum kunne sitte. Likevel merket han et kraftig fall i solgte billetter året etter.

Men publikum kom tilbake, og samler seg rundt småbord fra Peer Gynt-salen og helt til vinduene i kafeen. Det vil si – hvordan det blir i år, vet ikke Ultvedt før første bluestone spilles lille nyttårsaft­en.

– Jeg har etterhvert laert meg at billettsal­get først tar seg opp i romjulen og fram mot konserten. Så det skaper litt ekstra spenning for en som står økonomisk ansvarlig for konserten, smiler Ultvedt.

Dugnadsånd

I løpet av ti år med «Bluesnight­s» har godt over 30 musikere hvert på scenen, og Ultvedt sier han sjelden får nei fra de han spør.

– Da er det personlige grunner og andre avtaler. Men da er de gjerne tilbake neste år.

Han ønsker å betale musikerne bransjetak­st for konsert og en øvingskvel­d.

– Noen år har økonomien gjort at jeg ikke har klart det. Jeg har foreløpig unngått å betale noe fra egen lomme, men har altså kuttet eget honorar og betalt litt mindre til musikerne. Jeg har ikke fått noen store negative tilbakemel­dinger, og det er mye dugnadsånd her, sier Jon «Rev. John» Ultvedt før årets begivenhet.

 ??  ??
 ?? FOTO: SINDRE OMENÅS ?? JUBILEUM: Jon «Rev. John» Ultvedt har hatt ansvaret for bluesfest i romjulen i ti år.
FOTO: SINDRE OMENÅS JUBILEUM: Jon «Rev. John» Ultvedt har hatt ansvaret for bluesfest i romjulen i ti år.
 ??  ?? TI ÅR: Lillenyttå­rsaften med Grenland Allstars har sikret blå romjul i ti år.
TI ÅR: Lillenyttå­rsaften med Grenland Allstars har sikret blå romjul i ti år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway