Varden

Politiet har delt bilder og video av den antatte tyven

- birte.susann.ulveseth@varden.no

Birte Ulveseth

▶ PORSGRUNN

Politiet ble varslet om innbruddet da alarmen gikk i Toskas Gullsmie klokka 2.26 natt til mandag.

En stor stein var kastet inn gjennom inngangsdø­ra, og en glassmonte­r var knust inne i butikkloka­let. Ingen er pågrepet for innbruddet, men politiet har sikret seg video fra et overvåknin­gskamera på hjørnet ved Saastad.

Politiet ber om tips

Politiet ber nå om tips om vedkommend­e som gikk i området rundt det samme tidspunkte­t som innbruddet ble utført. Dersom du har sett eller vet noe kan du kontakte politiet på 02800.

Videoen viser en person ikledd en sort parkas med pelskant rundt hetten. Vedkommend­e har hetten over hodet. Han har treningsbu­kse trolig en Nike-bukse og sorte sko med hvit såle. Han baerer på en rød bag med hvit skrift. På videopptak­et litt senere ser man den mistenkte løpe opp trappen i midten på bildet, skriver politiet i Sør-Øst politidist­rikt på Facebook.

Delte på Facebook

Gullsmed Eivind Toska har selv lagt ut bildet av den antatte tyven på sine Facebooksi­der.

– Jeg bruker Facebook aktivt, og syns det er bra å kunne bruke sosiale medier for å spre budskapet til flest mulig. Dersom postene mine deles så er de over hele verden i løpet av noen minutter. Dette kan føre til at saken blir oppklart mye raskere, sier Eivind Toska.

Toska har også delt bilder av tingene han har laget og som ble stjålet natt til mandag.

– Dette er veldig spesielle ting, det er ting jeg har laget og som ingen andre butikker har.

Har du leitet etter tingene dine på Finn?

– Nei, det har jeg ikke brukt tid på, jeg har heller valgt å bruke Facebook.

Har fått ryddet opp

Butikken så ikke ut etter innbruddet, men det meste er ordnet og det er klart for siste innspurt før jul.

– Glasset er i orden, og jeg er så heldig som ha en datter som er sammen med en glassmeste­r. Kjerringa har tatt seg av ryddingen, så nå ser det ganske bra ut.

Hvor mye som er tatt og for hvor store verdier ønsker ikke Toska å gå ut med. Natt til mandag ble politiet varslet om innbrudd i Toskas Gullsmie i Storgata i Porsgrunn. Nå går de ut med bilder av det som trolig er gjerningsp­ersonen.

 ?? FOTO: OVERVÅKNIN­GSKAMERA ?? KJENNER DU IGJEN MANNEN?: Dette bildet har politiet delt med media, og det viser den antatte tyven.
FOTO: OVERVÅKNIN­GSKAMERA KJENNER DU IGJEN MANNEN?: Dette bildet har politiet delt med media, og det viser den antatte tyven.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway