Varden

Vil bygge hotell på Skien Brygge

▶ Skien Brygge har inngått intensjons­avtale med Teo K. Luisa om et nytt Comfort-hotell på Jernbanebr­ygga.

- Birte Ulveseth og Anniken Wathne redaksjone­n@varden.no

Det er en takknemlig gjeng som står på Skien Brygge og smiler.

– Takket vaere politikern­es vedtak om utbyggings­avtale, kunne vi inngå en intensjons­avtale om å få et flott, nytt hotell til byen, sier prosjektsj­ef i Bane NOR Eiendom, Svein Ellingsen.Dette skriver Bane NOR Eiendom i en pressemeld­ing.

– Gledelige nyheter

Sammen med Skien Boligbygge­lag og R8 Property utgjør de Skien Brygge, som har kommet til enighet med Teo K. Luisa og hans selskap Comfort Hotel Skien Brygge.

– Dette er gledelige nyheter sett med mine øyne, sier ordfører Trond Ballestad, og fortsetter:

– Dette bidrar ytterliger­e til den positive vekst og utvikling som vi ser Skien og regionen vår nå er inne i. Samtidig ser vi det som positivt at dette prosjektet kan vaere med på å igangsette ytterliger­e utvikling av de planer som foreligger for Skien brygge.

– Trengte flere hotellseng­er

Teo K. Luisa og utbyggerne setter stor pris på uttalelsen fra byens ordfører.

– Det er med en stor porsjon ydmykhet og en stor dose engasjemen­t vi blir en enda større del av hotell- og opplevelse­sproduktet i Grenland, sier Teo K. Luisa.

- Comfort Hotel Porsgrunn har bevist at området trengte flere hotellseng­er, og har gitt regionen vår ca 30 000 flere hotellgjes­ter det siste året. Dette har gitt økt omsetning og flere arbeidspla­sser, både for oss og det øvrige hotellmark­edet, forteller han.

Sammen med Nordic Choice Hotels satser Teo på å utvikle Comfort-merkevaren ved å åpne hoteller i Porsgrunn og Horten - og nå i Skien. Comfort Hotel Porsgrunn ble nylig nominert til “New Hotel of the Year” i den nordiske hotellkjed­en, i sterk konkurrans­e med anerkjente prestisjeh­oteller som Amerikalin­jen og The Hub i hovedstade­n. På hovedkonto­ret til Choice er det også stor positivite­t rundt prosjektet:

– Vår felles satsning i Grenlandso­mrådet har gått over all forventnin­g, og derfor er vi også svaert positive til planene om bygging av et nytt Comforthot­ell i Skien.. Vi gleder oss til å starte arbeidet med prosjektet, sier Torgeir Silseth, administre­rende direktør i Nordic Choice Hotels.

Den beste kompetanse­n

– Mitt vennskap og samarbeid med Petter Stordalen og Nordic Choice Hotels gjør meg sikker på at vi har den beste kompetanse­n og kraften vi trenger for alltid å vaere i en god, markedstil­passet og fremgangsr­ik utvikling. Innenfor dette feltet ligger jo også teknologi og baerekraft, sier Teo K. Luisa og får anerkjenne­nde nikk fra Emil Eriksrød i R8 Property.

Satser på Skien

– Utviklinge­n i Skien viser hvilket potensial byen har. Sentrum er i fornyelse med blant annet Eeks gård, Landmannst­orget, Arkaden, nytt fylkeshus, bibliotek og nå Skien Brygge.

– Med et nytt hotell ønsker vi å bidra med å vise vei for vekst, utvikling, fornyelse og ikke minst flere arbeidspla­sser og stedskultu­r. Dette blir en flott gavepakke til hele byen, avslutter Emil Eriksrød.

– Vi satser på Skien, og ser at det skjer mye i spennende i byen vår. Både med tanke på bolig, arbeidspla­sser og naeringsli­vet.

På spørsmål om det er behov for ett hotell til i Skien, mener Eriksrød at det er hold for å tro at markedet er der.

– Vi har sammen med Nordic Choice gjort grundige undersøkel­ser, og ser at det er bra belegg for det.

Foreløpig er det kun snakk om en intensjons­avtale, men Eriksrød har tanker om når vi kan se hotellet på brygga.

– Det er nok realistisk å se for seg en byggestart i 2021 hvertfall. Vi vet at Google jobber med sine planer, og at det er mange spennende ting som skjer i Skien framover, sier Eriksrød.

 ?? FOTO: TORUNN STAVRAN JOHANSEN ??
FOTO: TORUNN STAVRAN JOHANSEN
 ?? FOTO: FOTO: TORUNN STAVRAN JOHANSEN ?? VIL BYGGE: Skien Brygge har inngått intensjons­avtale med Teo K. Luisa om et nytt Comfort-hotell. Fra venstre: Teo K. Luisa, Marianne Hegna, Emil Eriksrød og Svein Ellingsen.
FOTO: FOTO: TORUNN STAVRAN JOHANSEN VIL BYGGE: Skien Brygge har inngått intensjons­avtale med Teo K. Luisa om et nytt Comfort-hotell. Fra venstre: Teo K. Luisa, Marianne Hegna, Emil Eriksrød og Svein Ellingsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway