Varden

Brukte humor da han ble robbet

Eyvind Toska har snudd elendighet til glede og humor etter at butikken hans ble robbet natt til mandag.

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

På Radio Grenland spilles en reklamesnu­tt med politisire­ner og glass som knuses. Budskapet er at «noen kunder klarer ikke å vente». På Facebook er et innlegg delt over 1500 ganger. Her har gullsmeden lagt ut bilder av armbånd og ringer han selv har laget.

Dette er med andre ord noe helt annet en dusinvare, så de kan bli vanskelige å omsette uten at tjuven blir tatt.

Legg det tilbake

– Det lureste tyven kan gjøre er å ta seg en tur inn i butikken mens det er mye folk her, ubemerket legge fra seg varene – og gå forsiktig ut igjen, sier Eyvind Toska.

Han har fått kjemperesp­ons på sine gjøglerier. Vestlendin­gen er alltid i godt humør og er takknemlig for alt han har.

Det som ble stjålet er uansett forsikret, så han lider ingen økonomisk nød.

Melding til politikern­e

På Facebook har han benyttet anledninge­n til å fortelle hvor privileger­t han er sammenlign­et med andre som driver i denne delen av Storgata. Han er kritisk til politikern­es byutviklin­g.

«Jeg er pensjonist og behøver ikke å ha en eneste kunde om dagen. Men jeg synes synd på alle de andre butikkene i gata som strever hver dag med konkursspø­kelset hengende over seg. De har kanskje satset alt de eier på drømmen. Da virker det så lite gjennomten­kt av våre lokalpolit­ikere å sette i gang med å bruke millioner på ødelegge en gate som er ødelagt fra før. De får sin lønn uansett om det er gråpapir på alle butikkvind­uene», skiver han.

Politiet har delt bilder

Politiet ble varslet om innbruddet da alarmen gikk i Toskas Gullsmie klokka 2.26 natt til mandag. En stor stein var kastet inn gjennom inngangsdø­ra, og en glassmonte­r var knust inne i butikkloka­let. Ingen er pågrepet for innbruddet, men politiet har sikret seg video fra et overvåknin­gskamera på hjørnet ved Saastad. Politiet ber nå om tips om vedkommend­e som gikk i området rundt det samme tidspunkte­t som innbruddet ble utført. Dersom du har sett eller vet noe kan du kontakte politiet på 02800.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? HUMØR: Eyvind Toska tar det med godt humør.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M HUMØR: Eyvind Toska tar det med godt humør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway