Varden

Fire nordmenn vle topp-seks

-

Selv om det ikke ble norsk seier på torsdagens sprint i Frankrike, leverte de norske utøverne en solid laginnsats i Le Grand Bornand.

Fire av seks

Det ble rødt, hvitt og blått på fire av de seks øverste plassene. Best av de norske var Tarjei Bø, som knep andreplass­en etter feilfri skyting. Han gikk inn 9,4 sekunder bak vinneren, tyske Benedikt Doll.

– Det er veldig deilig, jeg er godt fornøyd med det. Jeg har veldig lyst på en seier, for jeg gjør mye bra, men det er alltid én i veien, sa storebror Bø til NRK.

Franske Quentin Fillon Maillet sørget for en viss jubel blant hjemmepubl­ikumet da han gikk inn til tredjeplas­s, 11,3 sekunder bak den tyske vinneren.

Bommet

Verdenscup­leder Johannes Thingnes Bø fikk en bom både på liggende og stående. Da hjalp det ikke at verdenscup­lederen var aldri så rask i sporet. 26-åringen endte til slutt på 4.-plass, 14,8 sekunder bak den tyske vinneren.

Skuffet

– Utrolig skuffende at det skulle ryke på denne måten. Åtte treff er for dårlig, sa Johannes Thingnes Bø til NRK etter løpet.

– Men jeg er bare ett skudd fra å vinne, så jeg kan ikke si det var så håpløst, selv om jeg gjerne skulle ha tatt det, fortsatte han.

Erlend Bjøntegaar­d var to tideler bak Johannes Thingnes Bø, også han med feilfri skyting, men det endte til slutt med den femteplass for 29-åringen. Han virket ikke skuffet etter løpet.

– Jeg er superfornø­yd med det jeg får til, så får resultatet bli hva det blir. Det var det jeg var god for i dag, og det er jeg fornøyd med, sa Bjøntegaar­d til NRK.

Sjetteplas­s

Johannes Dale imponerte med sjetteplas­s. Med prikkfri skyting gikk 22-åringen inn 26,7 sekunder bak Doll.

Vetle Sjåstad Christians­en ble nummer 13 (+52,4) med en bom. Fredrik Gjesbakk måtte ut i fire strafferun­der og gikk i mål på 56. plass, 3.02 minutter bak vinneren.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TO RUNDER: Johannes Thingnes Bø måtte tåle to strafferun­der under 10 kilometer sprint i Frankrike torsdag.
FOTO: NTB SCANPIX TO RUNDER: Johannes Thingnes Bø måtte tåle to strafferun­der under 10 kilometer sprint i Frankrike torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway