Varden

Strømmegod­bitene

Strømmetje­nestene kappes om å fange flest mulig seere foran skjermene når julen og det nye året melder seg.

-

HBO har julepakken klar – med tre store serienyhet­er på løpende bånd.

Ikke minst er strømmegig­anten aktuell med kommende «The Outsider», en serie basert på Stephen King-boken med samme tittel. Dette er en serie det knytter seg betydelig spenning til, og datoen interesser­te må merke seg er 13. januar. Da kommer to av seriens ti episoder. Deretter vil det komme én ny episode ukentlig, på mandager.

Opptakten til mysteriedr­amaet er det brutale drapet på en gutt i en amerikansk småby.

Søker hjelp

Politiette­rforsker Ralph Anderson

(Ben Mendelsohn) får jobben med å finne ut hva som har skjedd med Frankie Peterson, og han søker hjelp hos privatette­rforskeren Holly Gibney (Cynthia Erivo). Jason Bateman (kjent fra blant annet «Ozark» og «Arrested Developmen­t») dukker opp i rollen som den lokale – og ikke rent lite mystiske – fotballtre­neren.

Serien produseres av Mendelsohn og Bateman, mens manuset er forfattet av Richard Price («The Wire», «The Night Of»), som også er utøvende produsent.

Men først vil HBO sette oss i real julestemni­ng, og det gjør selskapet med en nytapping av Dickens ikoniske spøkelsesh­istorie: Selveste «A Christmas Carol».

Miniserie

Den ferske miniserien teller tre 60 minutter lange deler som blir tilgjengel­ig på HBO Nordic 23. desember. Det er Disney som har vaert i sving, og de har hyret Steven Knight til å skrive – samt produsere sammen med kjenninger som skuespille­r Tom Hardy og regissør Ridley Scott.

Igjen skal vi følge Scrooges spektakula­ere opplevelse­r sammen med tre spøkelser, og i rollen som den mareforful­gte Ebenezer Scrooge møter vi Guy Pearce. Andy Serkis, Stephen Graham og Charlotte Riley er også på rolleliste­n.

Smått stjernespe­kket blir det også når «Avenue 5» lander på skjermene 20. januar. Ingen ringere enn Hugh Laurie stiller i hovedrolle­n når denne komiserien gjør seg gjeldende – og tar oss med 40 år fram i tid. Romturisme er blitt vanlig, men noe går galt på «cruiseskip­et» for vår mann, kapteinen (Laurie) som styrer skuta.

Serien kommer fra serieskape­r Armando Iannucci.

 ?? FOTO: ROBERT VIGLASKY/FX NTB KULTUR ?? KLASSIKER: Guy Pearce stiller i rollen som Ebenezer Scrooge.
FOTO: ROBERT VIGLASKY/FX NTB KULTUR KLASSIKER: Guy Pearce stiller i rollen som Ebenezer Scrooge.
 ??  ?? HJEM: Slik presentere­r Netflix «Hjem til jul»-serien.
HJEM: Slik presentere­r Netflix «Hjem til jul»-serien.
 ??  ?? SERIE: Politiet etterforsk­er drapet i Stephen Kings «The Outsider»
SERIE: Politiet etterforsk­er drapet i Stephen Kings «The Outsider»
 ??  ?? DRAMA: Med Scarlett Johansson og Adam Driver i «Marriage Story.»
DRAMA: Med Scarlett Johansson og Adam Driver i «Marriage Story.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway