Varden

Har løpt Nyttårstri­mmen 40 ganger

Jan Andersen (82) husker ikke hvor mange ganger han har stilt til start i Nyttårstri­mmen, men det har blitt noen mil.

- Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Årets trimløp blir det 45. i rekken. Jan har vel ikke vaert med på alle, så 40 er nok ikke så langt unna.

Dag Roar Borgeraas, løpsgenera­l

82-åringen fra Porsgrunn tåler greit betegnelse­n veteran når det kommer til Nyttårstri­mmen. Uten å huske eksakt hvor mange ganger han har løpt fra Porsgrunn til Skien på årets siste dag, så begynner det å bli noen.

Rundt 40 ganger

– Nei, si det du. Jeg er faktisk ikke sikker på hvor mange ganger jeg har vaert med, men jeg vil tippe rundt 40, sier den spreke 82-åringen.

Det kommer han fram til det med litt hjelp fra løpsgenera­lene Dag Roar Borgeraas og Tor Sanderød.

– Årets trimløp blir det 45. i rekken. Jan har vel ikke vaert med på alle, så 40 er nok ikke så langt unna, sier Borgeraas – tydelig imponert over den statistikk­en.

– Absolutt. Det er ikke mange som har like mange starter å vise til. Det er imponerend­e, og Jan er jo også i imponerend­e god form, poengterer han.

Trener mye

Milslukere­n fra Porsgrunn ikke direkte uenig i at formen er der den skal vaere – men det skulle da også bare mangle med tanke på at han trener mer enn folk flest – i alle fall på samme alder.

– Det blir tre-fire økter i uka, pluss litt sykling og litt løping på mølla. Det gjør godt for helsa, understrek­er han.

Han understrek­er også at han løper fordi han synes det er gøy, og at nettopp det er grunnen til at han holder seg i form.

– Den dagen det ikke er gøy lengre, så er det bare å gi seg, sier han og får støtte av Harald Dub (70) og Harald Thomassen (70), som til sammen har i underkant av 30 trimløp å vise til.

– Jeg har nok vaert med rundt 20 ganger, sier førstnevnt­e, mens sistnevnte har seks-sju å vise til.

– Og vi satser på at det blir noen til, sier de to 70-åringene.

Glederseg

Tilsvarend­e imponerend­e statistikk har ikke trekløvere­t Joakim Sanderød (33), Tonje Sanderød Aarstad (38) og Michael Nilsen (31) å vise til – i alle fall ikke ennå.

– Nei, men vi kan jo satse på stå med like mange løp som Jan når vi er på samme alder. Det er i alle fall veldig moro å vaere med, sier Joakim Sanderød, som i år stiller til start for andre året på rad – nå med tidtaking.

– Vi gleder oss, og det blir jo spennende å se om vi kan klare å løpe litt fortere i år enn vi gjorde i fjor. Det bør kunne gå, sier Sanderød.

 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? TRADISJON: For flere enn Jan er Nyttårstri­mmen en tradisjon på nyttårsaft­en.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN TRADISJON: For flere enn Jan er Nyttårstri­mmen en tradisjon på nyttårsaft­en.
 ??  ?? MILSLUKERE: Jan Andersen (foran) har løpt Nyttårstri­mmen rundt 40 ganger og gleder seg til årets utgave. Det gjør også: Harald Dub (bak fra venstre), Harald Thomassen, Joakim Sanderød, Tonje Sanderød Aarstad og Michael Nilsen.
MILSLUKERE: Jan Andersen (foran) har løpt Nyttårstri­mmen rundt 40 ganger og gleder seg til årets utgave. Det gjør også: Harald Dub (bak fra venstre), Harald Thomassen, Joakim Sanderød, Tonje Sanderød Aarstad og Michael Nilsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway