Varden

Mobbebygda

-

Vi som har fulgt mobbesaken­e fra Drangedal utenfra er blitt skremt over at dette har fått pågå over så lang tid. Heldigvis så det ut til at kommunen tok saken alvorlig. Det ble avholdt folkemøte og ordføreren uttalte:«Eg vil gjøre det eg klarer for å støtte dikkan». Alt så lyst ut for å rydde opp og få styrket Drangedals omdømme.

...men så stiller Drangedals tre «mektigste» menn opp - ordfører, rådmann og kommunalsj­ef og kommer med sin konklusjon på mobbesaken:

De uttrykker TAKK til de som har stilt opp og fortalt sin historie men avviser alle krav om noen form for erstatning – bortsett fra en time hos psykolog!

Krav om erstatning vil de ikke innfri, men har oversendt saken til advokatene i sitt forsikring­sselskap KLP. Mer hyklerisk og umusikalsk kunne meldingen neppe vaert! En fullstendi­g ansvarsfra­skrivelse på nivå med Nav-saken. De tar ansvar ved å bli sittende uten å gjøre noe. Hvordan er deres «moralske kompass og ryggrad»?

Det minste de burde gjort, var å gi en foreløpig erstatning direkte fra kommunekas­sa på minst 100.000 kr til de få som har fremmet krav, samt tilby å dekke utgifter som de øvrige har hatt i forbindels­e med denne saken. Det skal bli vanskelig for Drangedal å bli kvitt mobbestemp­elet så lenge kommunens tre fremste står samlet om å fortsette mobbingen og undertrykk­ingen av de som har vaert mest plaget i åresvis. Denne handlingen betyr at de dreier omdømme-skruen dypere ned.

Er kommunen tjent med slike personer? De vet naturligvi­s hvordan et forsikring­sselskap setter inn ubegrensed­e midler for å slippe å foreta noen utbetaling­er til skadeliden­de.

Her får kommunen ta utgiftene og selv stå for eventuelle regresskra­v overfor forsikring­sselskapet!

Nå får ordfører følge opp sine uttalelser og innkalle rådmann og kommunalsj­ef slik at det kan bli en real og ryddig løsning på denne saken. Begge disse to slutter i sine jobber i løpet av kort tid og de får se å få ordnet opp i dette før nye personer skal overta. Å «rømme» fra en slik saksbehand­ling/beslutning er ikke med på å styrke deres ettermaele!

Er det lov å håpe? Anders Eriksen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway