Varden

Frihet i det perifere

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Bølgene gikk relativt høyt i KRIK i fjor, men generalfor­samlingen i Porsgrunn konkludert­e, med stort flertall (288-150), at homofile og samboende skal kunne inneha frivillige lederverv. – Helt fra jeg etablerte KRIK har jeg vaert opptatt av å skape en åpen kultur. I vår tid er det vanskelig å stenge mennesker ute på grunn av en annen legning. Samtidig ser jeg på ekteskapet mellom mann og kvinne som en god ramme som skaper trygghet både for voksne og barn, sa KRIKs grunnlegge­r, Kjell Markset fra Porsgrunn på generalfor­samlingen i sin hjemby.

▶ Styret i den kristne ungdomsorg­anisasjone­n KRIK har bestemt at organisasj­onens ansatte ikke kan vaere samboere eller homofilt samlevende. Dette ble, ifølge Vårt Land, vedtatt av et enstemmig styre denne uken. – Det er helt naturlig at KRIK differensi­erer mellom ansatte og frivillige instruktør­er. I de fleste organisasj­oner er det jo slik at man forventer noe annet av dem som mottar en lønnsslipp fra organisasj­onen, enn fra dem som er frivillige instruktør­er noen få dager i året, sier generalsek­retaer Silje Kvamme Bjørndal.

▶ Hver enkelt står selvsagt helt fritt til å mene at ekteskapet mellom mann og kvinne er det beste, og vi har frihet til å tro og mene. På generalfor­samlingen i november trakk Markset fram Augustins grunnfilos­ofi om «fasthet i det sentrale, frihet i det perifere og kjaerlighe­t i alt». Det er mulig å definere «idrettsgle­de, trosglede og livsglede» som det sentrale i KRIK og hvem man deler postkasse med som noe mer perifert. Så kan man antagelig mene mye om Augustin også, men en gang i tiden var han ugift, samboende far. Han kunne sett langt etter jobb i KRIK.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway