Varden

Turen som måtte avlyses

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Som tiden flyr! Det er fire års jubileum for en av de mest omtalte politiker-reisene. I hvert fall hvis vi skal snakke om de politiker- reisene som det ikke ble noen av. Og de er som kjent ikke så mange av.

Men det skjedde altså i de dager at en delegasjon med over 20 byråkrater og politikere i Porsgrunn skulle reise til Brussel. Ordfører Kåss nevnte turen naermest i forbifarte­n på et formannska­psmøte. Siden jeg var i godt humør, tenkte jeg at dette var noe Varden kunne skrive om.

For vi er alltid interesser­t i å vite om det faglige opplegget for slike turer. Og ikke minst hvorfor det er viktig å sende av gårde såpass mange folk, siden de jo er ganske belaerte allerede. Og så var spetakkele­t i gang. Det endte med at turen ble skrinlagt, men selvsagt ikke før noen mente at en bestemt avis hadde opptrådt smålig. Det gjorde ikke saken bedre for turoperatø­r Robin Kåss at en mor til to autistiske barn fortalte om manglende hjelp fra kommunen – samtidig som det var penger til å sende over 20 personer på studietur. Brussel-turen, som aldri ble noen Brussel-tur, ble erklaert avlyst 6. februar 2016.

Nå har de folkevalgt­e i Porsgrunn dempet på ambisjonen­e og stagget reiselyste­n. I stedet for å laere i Brussel, skal de laere i Strømstad. Ifølge PD vil dagsturen til det relativt naere utland koste 25.000 kroner. Ikke rare slanten, vil nok noen kunne si. Hadde de lagt seminaret til Hotell Vic, ville de spart tid, som jo også er penger. Men det er viktig å støtte opp om naeringsli­vet i Strømstad også. Vi vet jo hvor hardt de sliter om vinteren, når fulle nordmenn med egen båt ligger i opplag. 25.000 kroner her og 25.000 kroner der, blir fort like mye som en pensjonist betaler i skatt i løpet av et år. God harrytur!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway