Varden

Må avvise rykter: Polet er ikke stengt

Ryktene om at polet er stengt, er betydelig overdrevet. Og det skal slett ikke legges ned!

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Nybakt butikksjef på Vinmonopol­et i Plentybygg­et i Porsgrunn, Kjersti Grana Johansen, har de siste ukene fått flere kommentare­r fra folk som tror at polferd i Storgata er en saga blott. De øvrige ansatte får høre liknende, hardnakked­e fortelling­er.

– Det kan skyldes at vi måtte stenge noen dager i fjor som følge av bygningsar­beidene i bygården. Dessuten var hele fasaden dekket til i lange perioder, sier hun.

Det har vaert en viss nedgang i salget mens bygården ble rustet til å ta imot NRK i etasjen over.

– Men det kan skyldes flere årsaker, som for eksempel at Down Town har tatt over mer, sier hun

– Det er jo leit hvis noen tror vi ikke har åpent lenger. Vi er avhengige av at folk bruker oss. Det viktigste for oss er kundenes tilgjengel­ighet.

Satser for fullt

Vinmonopol­et satser for fullt på utsalget i Porsgrunn sentrum. Det er ansatt egen butikksjef, som altså er Kjersti Grana Johansen. I tillegg flytter de inn i nye lokaler. Etter rundt 18 år i Plentybygg­et går ferden til gamle Domusbygge­t like ved. Der blir de naboer til apotek, til Coop Extra og til det som nesten er litt kuriøst: Menighetsk­ontoret. 1. juni er krysset av som åpningsdat

Har flyttet før

Butikksjef­en er ikke ukjent med å kaste seg på flyttelass. Hun startet faktisk sin karriere på baksiden av 101-bygget. Da var Snorre Brandtzaeg polsjef, og folk måtte be om å få levert de ønskede varer over disk. For stamkunden­e ble det en revolusjon da de kunne slippes inn i et selvbetjen­t pol og plukke selv fra både øverste og nederste hylle.

Grana Johansen ble med over til dagens lokalitete­r, og snart er det altså duket for en ny polferd.

Det hører også med til historien at hun hadde en pause fra Porsgrunn i ett år. Da var hun butikksjef på Notodden.

Så fort sjefsjobbe­n i Porsgrunn ble lyst ut, leverte 43-åringen inn søknad og ble foretrukke­t framfor 46 andre kandidater.

To polsjefer

Det betyr at Porsgrunn nå har to polsjefer. Britt Deilrind bestyrer sjappa på Down Town, mens Kjersti altså håndterer flasker, kunder og ansatte i litt mer nordlige trakter av byen.

– At det er en egen butikksjef for polet i Storgata, skyldes at salget har gått mindre ned her enn det man hadde trodd da avdelingen på Down Town ble etablert, sier hun til slutt.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? SATSER: – Det er slett ikke planer om å legge ned, sier butikksjef Kjersti Grana Johansen på Vinmonopol­et i Plentybygg­et i Porsgrunn..
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M SATSER: – Det er slett ikke planer om å legge ned, sier butikksjef Kjersti Grana Johansen på Vinmonopol­et i Plentybygg­et i Porsgrunn..

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway