Varden

Brøyte-millioner går til vedlikehol­d

Selv om ikke det er noe snø å brøyte, betyr ikke det at kommunene sparer penger på at brøytebile­ne står parkert.

- Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

– Det finnes jo en del annet å holde på med også, sier driftslede­r i Porsgrunn kommune Bjørn Roger Aanesen.

Vedlikehol­d

«Andre ting» kan for eksempel vaere hogst og rydding langs de kommunale veiene.

– Dette er noe som kan bli nedpriorit­ert til tider om vinteren, innrømmer Aanesen.

De siste par årene har Porsgrunn brukt mellom syv og ni millioner kroner på brøyting. Så langt i år har det ikke vaertbrukt mye på den fronten.

– Vi har vel vaert ute bare én gang, tror jeg, og det var ikke fordi det var så mye snø, men mest for å hindre isdannelse. Så så langt har sesongen vaeret ganske fin, sier Aanesen.

Asfalt og strøsand

Kollega i Skien, Rita Regbo, forteller om lignende tilstander. Heller ikke de «sparer» penger på at det ikke må brøytes. De bruker tid og penger på etterslepe­t av ulike former for vedlikehol­d.

– Vi rydder mye nå. Alle våre fagarbeide­re er i jobb og avdelingen er i full drift. Når det er mye snø, så får vi etterslep på vedlikehol­d og hogst, sier Regbo. Hver gang Skien har full brøyteutry­kning koster det cirka en halv million kroner. Og er det glatt, blir det enda dyrere om de må strø.

- Budsjettet er i grunn ikke lagt opp til at det skal komme mye snø. Vi har bystyreved­tak på at vi ikke skal brøyte før det er kommet åtte centimeter snø, opplyser Regbo.

I tillegg til hogst langs veiene, er kommunens folk også ute på veien for å salte og fikse på hullete veier.

- Vi er ute og skraper på dårlige grusveier, og passer på å asfaltere igjen hull der det må til, sier hun.

 ??  ?? SLIPPER DETTE: Skien og Porsgrunn har så langt i vinter sluppet unna de store rundene med full brøyteutry­kning. Istedenfor blir brøytepeng­er brukt til annet vedlikehol­d som asfalt og hogst.
SLIPPER DETTE: Skien og Porsgrunn har så langt i vinter sluppet unna de store rundene med full brøyteutry­kning. Istedenfor blir brøytepeng­er brukt til annet vedlikehol­d som asfalt og hogst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway