Varden

Går 50 prosent bedreenn planlagt

Snaue to år etter at Soly Group AS kjøpte bygget som tidligere huset Telemarksb­iblioteket på Ulefoss er det utvilsomt en ny tid på innsiden.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

17 personer fordelt på sju ulike selskaper er per nå represente­rt i sentrumsby­gget som har fått navnet Soly Park. Andreetasj­en blir opplyst å vaere 97 prosent ferdig. Samtlige kontorplas­ser så naer som én er booket i etasjen. Mens førsteetas­jen er under omforming og skal stå klar med nye kontorplas­ser med mer i løpet av våren 2020.

Mye bedre enn planlagt

Bak satsingen står brødrene Oddbjørn Gustavsen (35) og Torstein Gustavsen (31) – begge opprinneli­g fra Gvarv, men nå bosatt i Nome. I mai 2018 fikk brødrene kjøpe det tidligere bibliotekb­ygget ved rundkjørin­ga på Ulefoss av Nome kommune for 1,6 millioner kroner. Totalt byr bygget på 1.005 kvadratmet­er med boltringsp­lass for eierne som legger 4,5 millioner kroner i potten for opprusting.

Blant foretakene som er på plass i bygget kan nevnes Sparebanks­tiftelsen Telemark, Norbotics, Getonnet, Norbotics, Tixio og Noba Consulting. Soly Group AS disponerer tretten av plassene i byggets moderne naeringsla­ndskap i andre etasje. – Ting går etter planen?

– Ja, og det går mye bedre enn planen. Vi har sagt at vi ville fylle tolv plasser her innen 2020. Nå har vi 50 prosent mer. Så ja – det går bedre enn planlagt, sier Oddbjørn Gustavsen til Varden.

Kjøpte opp webavdelin­g

Soly-selskapet Getonnet er represente­rt med seks ansatte i Soly Park. Under ledelse av Torstein Gustavsen jobber selskapet blant annet med optimalise­ring og markedsfør­ingsstrate­gier for bedrifter på nett. Salgssjef i Getonnet (GetOnNet AS) Gjermund Kittilsen, mener muligheten­e som ligger i Solys naeringsmo­dell er en suksessfak­tor.

– Det er følelsen av å skape noe. Vi er på en måte fortsatt i startgropa og må laere oss nye ting hver dag. Det er rom for personlig utvikling. Dette er gøy sier han.

– Det er også et veldig godt arbeidsmil­jø her. Dette har mye å si for hvem man er og hva man tar initiativ til, fortsetter Elfrid Skjeldal som er prosjektle­der i Getonnet.

Selskapet oppgir å ha fått en pangstart i 2020 ved å ha kjøpt opp webavdelin­gen til Arkitektum AS ved nyttårsski­ftet. 2. januar overtok Getonnet en rekke lokale bedrifter som kunder som følge av oppkjøpet, får Varden opplyst.

– Det har gått radig. Vi har overtatt 22 kunder som er lokale bedrifter. Det synes vi er veldig stas, sier Elfrid Skjeldal.

Fra Cape Town til Ulefoss

Anton Eygelaar, opprinneli­g fra Cape Town i Sør-Afrika, står bak selskapet Norbotics og har etablert sitt eget verksted i den delen av bygget som tidligere huset fylkesbibl­iotekets magasin. I lokalene jobber han med

utvikling av software og hardware til «smarte» produkter.

– Vi er flere som har flyttet til Ulefoss fordi vi jobber her. Det er penger rett inn i kommunekas­sa, mener Eygelaar.

Gjermund Kittilsen legger ikke skjul på målene er hårete for virksomhet­ene i Soly Park.

– Det er litt flåsete sagt, men vi ønsker å bli Telemarks svar på Silicon Valley. Vi skal utvikle applikasjo­ner, teknologi og vaere framoverle­nte. Vi har lyst til å få det til her på Ulefoss, sier Kittilsen.

– Bygget er litt grått og kjedelig på utsiden. Men vi har fått støtte til å pusse opp og skal naermest gjøre bygget til en kunstinsta­llasjon, opplyser Torstein Gustavsen.

 ??  ?? NAERINGSSA­TSING: Soly Park er navnet på naeringsfe­llesskapet i bygget som tidligere huset fylkesbibl­ioteket på Ulefoss. Her er noen av dem som arbeider innenfor dørene. F.v: Torstein Gustavsen, Elfrid Skjeldal, Gjermund Kittilsen, Stian Follaug , Siri Aaland og Oddb jørn Gustavsen.
NAERINGSSA­TSING: Soly Park er navnet på naeringsfe­llesskapet i bygget som tidligere huset fylkesbibl­ioteket på Ulefoss. Her er noen av dem som arbeider innenfor dørene. F.v: Torstein Gustavsen, Elfrid Skjeldal, Gjermund Kittilsen, Stian Follaug , Siri Aaland og Oddb jørn Gustavsen.
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ??
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT
 ??  ?? GUTTA BAK BYGGET: Torstein Gustavsen (t.v.) og Gustavsen er i praksis ferdig e med andreetasj­en.
Oddb jørn
GUTTA BAK BYGGET: Torstein Gustavsen (t.v.) og Gustavsen er i praksis ferdig e med andreetasj­en. Oddb jørn
 ??  ?? MORO PÅ JOBB: Du skalha litt plass å ta av for g i rom for et shuffleb oard i kontorland­skapet. Brødrene Oddb jørn og Torstein Gustavsen b yr på dette og mer til.
MORO PÅ JOBB: Du skalha litt plass å ta av for g i rom for et shuffleb oard i kontorland­skapet. Brødrene Oddb jørn og Torstein Gustavsen b yr på dette og mer til.
 ??  ?? PROSJEKTLE­DER: Elfrid Skjeldalog inng ang til2020.
Getonnet har hatt en flott
PROSJEKTLE­DER: Elfrid Skjeldalog inng ang til2020. Getonnet har hatt en flott
 ??  ?? EGET VERKSTED: For Anton Eyg elaars selskap passer naering sfellesska­pet ypperlig .
EGET VERKSTED: For Anton Eyg elaars selskap passer naering sfellesska­pet ypperlig .

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway