Varden

Tillit til permittert ordfører

- Erik Røys

▶ Varden har med rette satt søkelyset på hvor åpen saksbehand­lingen i Skien kommune skal vaere. Men når redaktør Tom Erik Thorsen i sin kommentar lørdag 1. februar undrer seg over at ordføreren ikke har undersøkt om det foreligger et vedtak om Oddpengene og syns det er et poeng, da beskylder han egentlig ordføreren for å snakke usant.

Hun sier hun var hellig overbevist om at det forelå et vedtak. Da er det ingen grunn til å undersøke om det foreligger et vedtak, ikke sant Thorsen? Vi får gå ut fra at ordføreren snakker sant.

Rolf Erling Andersen setter deg også tilsynelat­ende på plass Thorsen når det gjelder at han skrev en sak for å få fortgang i nytt sykehjem

under hans tid som ordfører. Det har altså ordfører lovmessig rett til, ifølge Andersen, som referer til kommunelov­en, men som du kritiserer. Hvorfor?

Når det gjelder åpenhet Thorsen, så er det i avisens interesse med mest mulig åpenhet, men om det er almenheten­s behov er en sak med to sider. Vi er mennesker Thorsen, og vi famler oss mange ganger fram til standpunkt­er. Famlingen har ikke saerlig offentlig interesse.

Når det gjelder Høyres mistillits­forslag, tror jeg ikke Høyre tjener på det. Før valget skrev jeg at både Høyre og Ap har gode ordførerka­ndidater, og det mener jeg fortsatt. Hedda har gjort en kjempeinns­ats for Skien i åtte år og vaert en ordfører mange av oss har blitt glade i. En tabbe og en dårlig sak forandrer ikke på det. Å påstå at Hedda er uskikket er en helt perifer påstand. Ønsker Høyre gjørmebryt­ing?

 ??  ?? TILTRO: Artikkelfo­rfatteren synes ikke det er noen grunn til å tvile på ordfører Hedda Foss Fives forklaring.
TILTRO: Artikkelfo­rfatteren synes ikke det er noen grunn til å tvile på ordfører Hedda Foss Fives forklaring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway