Varden

Mildere vaer til helgen

Høyere temperatur vil prege helgen, sammen med vind og regn eller tung snø.

-

– Vi anbefaler å få unna snømåkinge­n før helgen, sier vakthavend­e meteorolog Marit Berger ved Meteorolog­isk institutt.

De siste dagene har det kommet en god del snø i store deler av landet, men til helgen vil det komme et lavtrykk inn fra sør/ sørvest. Lavtrykket tar med seg vind og nedbør, som sammen med mildere temperatur vil føre til tung snø. – Dette er saerlig for Sør-Norge, men vi vil nok se noe av det samme også i nord, vest og i Midt-Norge, sier Berger.

– Det blir altså en fin innehelg.

For østlandet vil det bli noe regnvaer mot slutten av helgen, men også der økte temperatur­er.

Uvaeret kan føre til flere stengte fjelloverg­anger både i Nord- og Sør-Norge de neste dagene. Dette går hånd i hånd med skredfaren vi nå ser over store deler av landet, spesielt i Trøndelag og på Vestlandet. Til helgen kan farevarsel­et omfatte også store deler av Nord-Norge.

Skredvarse­let sendes ut av Norges vassdrags- og energidire­ktorat (NVE).

– De sender kun ut varsel for en kort periode, så her må folk vaere oppmerksom­me og følge med på varsom.no, forklarer Berger.

På grunn av det milde vaeret kan skiftet mellom snø og regn komme brått på.

Berger forteller at lavtrykksa­ktiviteten vil fortsette ut neste uke men da med en litt mer nordvestli­g vind, som gir en lavere temperatur. Indre strøk i Finnmark og Troms kan unnslippe mye av lavtrykket, og dermed også uvaeret.

– Vaeret der kan bli litt bedre, men ikke mye, sier hun.

Også på Spitsberge­n vil det bli nedbør og vind, men der fra øst.

– Selv om de også kan forvente noe høyere temperatur, så er det selvsagt kuldegrade­r, så nedbøren vil komme i form av store snøfall. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SNØMANN: En enslig snømann på St. Hanshaugen i Oslo i forrige uke. I andre deler av landet har det kommet langt mer snø.
FOTO: NTB SCANPIX SNØMANN: En enslig snømann på St. Hanshaugen i Oslo i forrige uke. I andre deler av landet har det kommet langt mer snø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway