Varden

Hoff scoret

Vebjørn Hoff ble matchvinne­r. Sondre Rossbach var banens beste. Begge mener at Jan Frode Nornes bør blir permanent hovedtrene­r.

- Sport@varden,no

▶ Vebjørn Hoff scoret kampens eneste mål da Odd vant 1-0 over Pétange fra Luxemburg.

▶ Odd kontroller­te inn seieren i den første kampen i La Manga.

Nils-Tore Olsen og Tom Arne Borgersen

▶ LA MANGA

Odd vant 1–0 mot Union Titus Pétange fra Luxemburg. Etter kampen var matchvinne­rne helt klar på hva han mener om Jan Frode Nornes.

– Jan Frode har de egenskapen­e som skal til for å ta oss videre. Han har vaert med i teamet lenge og vet best hvordan vi skal spille, i tillegg har han evne og kunnskap til å videreutvi­kle og endre litt på hvordan vi spiller 4-3-3. Man kan ikke gå 12 år som assistentt­rener og ha alt likt. Han har en tydelig mening på hvordan vi skal spille. – Er han tøff nok?

– Ja, uten tvil … Selv om det ikke har vaert noen situasjone­r der han behøver å vaere så tøff.

Vi har en gruppe med mange spillere som tenker likt. Så lenge vi ofrer alt, gir det beste for laget og står samlet så har vi ingen ting å klage lå.

– Ingen tvil. Jan Frode er dyktig

Banens beste

Sondre Rossbach var banens beste mot Union Titus Pétange. Keeperen hadde kanskje ikke mest å gjøre, men de tre-fire gangene han måte gjøre jobben var han strålende.

– Jan Frode har støtte i garderoben. Jeg skal ikke blande meg for mye inn i trenerspør­smålet, for det styrer klubben. Men hvis det blir Jan Frode er det veldig fint for klubben, og jeg tror han har full støtte i hele spillegrup­pa, sier banens beste.

Vi kjenner Jan Frode godt, vet han står for og han er en veldig god mann.

– Og dere hadde vel merket eller fått høre det om noen ikke ønsker han som ny trener.

– Ja, det hadde garantert kommet fram i garderoben. Slik er det overhodet ikke, poengter keeperen.

Kaptein Steffen Hagen ønsker ikke å vaere så bastant eller dele sin personlige mening.

– Nei, for det vil jeg holde for meg selv. Jan Frode er en god trener, ingen tvil. Men jeg har ikke blitt spurt, som kaptein, om hva spillegrup­pe maner. Derfor kan jeg ikke, og ønsker heller ikke, å si hva jeg mener.

– Men kan du ikke svare på hva du som kaptein og Odd-legende si hva du mener?

– Nei, som sagt så ønsker jeg ikke det. Men jeg kan garantere deg at hvis noen mente at vi ikke skal ha Jan Frode som hovedtrene­rer , så hadde jeg fått høre det, poengterer han.

Odd kontroller­te

Allerede etter tre minutter viste Odd prov på at de var hakket skarpere enn Pétange. Birk Risa fikk en gyllen anledning for scoring med et skudd fra ti meter, men backen bommet på skuddet.

Så skulle det gå tjue minutter før Odds neste sjanse kom. Fredrik Nordkvelle­s innlegg gikk via et Pétange-bein og i stanga, før det endte med corner.

Pétange hadde ingenting, og selv om de mønstret et mannskap med flere «kolosser», hadde midtstoppe­rne Bjørn Maeland (spilte hele kampen), Odin Bjørtuft (en omgang) og Eirik Asante (en omgang) god kontroll på de høyreiste. Det naermeste Pétange kom før pause, var en heading rett på Sondre Rossbach.

Så viste Kachi glimt av storhet da han fant Vebjørn Hoff på løp i bakrommet. Hoff brukte en berøring, gikk forbi keeper og satte inn kampens eneste mål.

Andre omgang skapte Odd sin første med Torgeir Børven, som satte headingen på utsiden av mål. Naermere var imidlertid Pétange, som satte Sondre Rossbach på prøver to ganger. Ett skudd gikk via Rossbach og i tverrligge­ren. Det andre strakk Rossbach seg etter.

Dermed ble det 1–0 i Odds andre treningska­mp.

 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ??
FOTO: NILS-TORE OLSEN
 ??  ?? SCORET: Vebjørn Hoff ble matchvinne­r.
SCORET: Vebjørn Hoff ble matchvinne­r.
 ??  ?? VANT: Odd slo Pétange fra Luxemburg 1-0. Etter kampen sa flere Odd-spillere at de ønsker Jan Frode Nornes som ny hovedtrene­r
VANT: Odd slo Pétange fra Luxemburg 1-0. Etter kampen sa flere Odd-spillere at de ønsker Jan Frode Nornes som ny hovedtrene­r

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway