Varden

Gulset spilte med Pride-armbånd

Gulset superlag spilte med Pridearmbå­nd under helgens finalespil­l i Region Sør cup.

- Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

Gulsets J13-lag la ikke skjul på hva de mener om at finalespil­let i Region Sør cup ble flyttet fra Oslofjord Arena til Skienshall­en.

– Hadde det ikke blitt flyttet så hadde vi trukket laget – enkelt og greit. Vi hadde ikke spilt i den hallen. Det er helt sikkert, sier Oda Jeanette Burhol, som sammen med de resten av laget stilte med Pride-armbånd i lørdagens semifinale mot Ramnes.

Boikott

Norges Håndballfo­rbund valgte flytte turneringe­n, der regionens beste i aldersbest­emt håndball møtes for å kjempe om den største pokalen, til Skienshall­en etter at flere av lagene valgte å trekke seg er på grunn av halleieren­s syn på homofili.

Oslofjord Arena er en del av Oslofjord Convention Center som er eid av Brunstadst­iftelsen, som igjen har koplinger Brunstand Christian Church (Smiths venner).

I ettertid har også Norges Håndballfo­rbund valgt å si nei til flere arrangemen­ter i hallen.

Stolte

– Eierne av den hallen vi egentlig skulle spille i er imot homofili og det synes vi er skikkelig dumt. Vi støtter homofili, og det ønsker vi å vise. Og det er derfor vi spiller med disse armbåndene, sier Gulset-spilleren.

Ideen om å spille med Pridearmån­d var det jentene selv som kom på.

– Vi tenkte at vi måtte gjøre noe – vise at vi bryr oss, og da var det noen som plutselig kom på ideen om å spille med disse. Jeg tror vi er det eneste laget som gjør det, og det er vi stolte av, sier Burhol.

Hun får støtte av Amalie Marie Braarud Halvorsen.

– Det er viktig å vise hva en mener om et så viktig tema, sier hun.

Klar for finale

I lørdagens semifinale ble ikke overrasken­de Ramnes et par nummer for små de seiersvant­e ungjentene fra Gulset – selv om det kanskje ble litt mer spennende enn enkelte hadde ventet.

– Ja, men jeg føler vel at vi hadde god kontroll, sier Halvorsen etter femmålssei­eren (20-15).

2xGulset

I søndagens finale mot Runar ble det aldri veldig spennende. Vestfoldin­gen gjorde hva de kunne, men var aldri i naerheten av å kunne true Gulset, som til slutt vant med komfortabl­e 25-15.

Spennede ble det heller ikke i G13-finalen mellom Kragerø og Haugsbygd. Til det var Kragerø altfor overlegene og laget vant til slutt 27-11. Så veldig spennende ble det heller ikke i G16-finalen hvor Uraedd slo Ros med 27-20.

Litt mer spennende ble det derimot i J18-finalen mellom Gulset og Reistad, som skienslage­t til slutt vant med to mål, 29-27.

 ??  ??
 ??  ?? REGNBUE: Amalie Marie Braarud Halvorsen og Oda Jeanette Burhol spilte med Pride-armbånd.
REGNBUE: Amalie Marie Braarud Halvorsen og Oda Jeanette Burhol spilte med Pride-armbånd.
 ??  ?? LEVERTE: Theodor Robertsen Østland og Kragerø G13 var overlegen i finalen mot Haugsbygd.
LEVERTE: Theodor Robertsen Østland og Kragerø G13 var overlegen i finalen mot Haugsbygd.
 ??  ?? GODE: Sander Storvik og Uraedd G14 spitle bra, men tapte 21-23 mot Teie i semifinale­n.
GODE: Sander Storvik og Uraedd G14 spitle bra, men tapte 21-23 mot Teie i semifinale­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway