Varden

Kåss har ansvaret

-

▶ Porsgrunn kommune strammer skruen for boligeiere i Porsgrunn i et heseblesen­de tempo. Formidable 176 millioner kroner skal hentes inn i eiendomssk­att fra hytter, boliger og naeringsby­gg. Det er 20 millioner mer enn i fjor. Det er også 17 millioner mer enn nabobyen Skien, som er vesentlig større. Tall fra Statistisk sentralbyr­å viser at Porsgrunns inntekter fra eiendomssk­att var 68,6 millioner i 2007. Utviklinge­n var svakt økende til og med 2014. Da var kommunens inntekter fra boligskatt 72,1 millioner kroner. I årene etter tar grafen en dramatisk vending i den Ap-styrte kommunen. Den går rett til vaers, og i 2020 budsjetter­es det altså med 2,4 ganger så mye eiendomssk­att som i 2014.

▶ «Sammenlign­inger med andre kommuner viser at Porsgrunn kommune over tid har hatt et relativt høyt utgiftsniv­å. Det har vi fortsatt og det kommer til uttrykk i at økt eiendomssk­att er en av endringene som er nødvendige for å få et akseptabel­t budsjettre­sultat i 2020,» heter det i rådmann Per Wolds budsjettdo­kument, som ble vedtatt før jul.

▶ Ordfører Robin Kåss (Ap) er ikke snauere enn at han forsøker å legge skylden på den borgerlige regjeringe­n, som har fått gjennom en nedjusteri­ng av den maksimale skattesats­en. Porsgrunn har, i likhet med flere andre Ap-styrte byer, bevisst omgått den ønskede eduksjonen ved å gjøre om på modellen for eiendomssk­att.

▶ Det eneste positive man kan si om Porsgrunns eiendomssk­att, er at de ikke har svidd av millioner på en dyr, kommunal omtakserin­g. Det er likevel Kåss og hans flertall som har ansvaret for at Porsgrunns boligeiere melkes i et økende tempo. Å forsøke å legge skylden for dette på andre blir bare pinlig.

 ??  ?? Sjefredakt­ør
Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway