Varden

Takker for all hjelp

Kun noen få timer etter at barna til kvinnen i 50-årene, som trolig mistet alt hun eide i leilighets­brannen på Herøya natt til lørdag, startet en innsamling­saksjon ble den avsluttet. Årsak; et enormt engasjemen­t.

- Martin Øyvang martin.oyvang@varden.no

I tillegg til at flere tusen kroner ble donert til kvinnen ga folk også andre ting som kvinnen får bruk for.

«Takk alle dere snille som har bidratt, mamma har nå fått alt hun trenger av klaer, undertøy, yttertøy, sko, toalettsak­er, sengetøy, mobillader osv. Vi er utrolig takknemlig­e og ydmyke, nå har mamma hvertfall det mest grunnlegge­nde man trengernår­altmaneier­oghar forsvinner i flammer. TUSEN TAKK», skriver datteren Ida Sofie Kikut Johansen i en oppdaterin­g på innsamling­saksjonens side.

Vekket av røykvarsle­r og hund

Kvinnen lå og sov i rekkehusle­iligheten da brannen startet natt til lørdag, men ble vekket av både røykvarsle­ren og hundens bjeffing.

Hun kom seg ut og fikk kun mindre fysiske skader, men ble kjørt til sykehus.

Ok fysisk - tøft mentalt

Til Varden sier datteren at moren har kommet hjem til dem, og etter forholdene har det greit.

– Det er selvsagt svaert tøft mentalt det hun har opplevd, men vi tar vare på henne så godt vi kan, sier Kikut Johansen.

Hun poengterer at alt av penger og ting som ble donert lørdag var til uvurdelig hjelp for moren, for å komme seg gjennom helgen.

– Det som ble samlet inn via «Spleis» hjalp henne så godt nå i helgen, og så så skal vi i møte med forsikring­sselskapet mandag og forhåpentl­igvis finne en god løsning, sier datteren.

Har trolig startet på utsiden

Brannvesen­et fikk kontroll på brannen, og hindret spredning til naboleilig­hetene.

Men kvinnens leilighet er ubeboelig og totalskadd.

Krimteknik­ere fra politiet skal undersøke leilighete­n ytterligge­re for å finne årsaken til brannen.

Lørdag opplyste politiet til Varden at det er mistanke om at brannen har startet utenfor leilighete­n.

 ?? FOTO: GEIR NORENDAL ?? DRAMATISK: Det var en dramatisk brann i rekkehuset på Herøya natt til lørdag. Til alt hell ble den kvinnelige beboeren varslet av både røykvarsle­r og hunden sin, og begge kom seg ut i tide.
FOTO: GEIR NORENDAL DRAMATISK: Det var en dramatisk brann i rekkehuset på Herøya natt til lørdag. Til alt hell ble den kvinnelige beboeren varslet av både røykvarsle­r og hunden sin, og begge kom seg ut i tide.
 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? HÅP: Familien håper at det er noen av kvinnens eiendeler inne i leilighete­n som kan reddes.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN HÅP: Familien håper at det er noen av kvinnens eiendeler inne i leilighete­n som kan reddes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway