Varden

Vil bygge boliger for se

Øygardenfa­milens selskap Bratsberg Bolig og Pancom slår seg sammen til et stort utbyggings­selskap.

- Tore.moen@varden.no

Tore Øyvind Moen

▶ PORSGRUNN

Selskapene har eierskap i flere av de store utbyggings­prosjekten­e i Telemark, og har også stor satsing i Vestfold og Buskerud. Totalt har de 1.700 boliger under utvikling. Med bygging av 200–250 boliger årlig regner de med naer seks milliarder i årlig omsetning innen bolig og eiendom de neste årene.

Petter Øygarden represente­rer Øygarden Eiendom og er styreleder for det nystartede firmaet Heimgard Bolig AS, mens Yngve Åkvåg er daglig leder. Frederic Kristoffer­sen er konsernsje­f i Pancom.

Satser regionalt

Pancom AS og Øygarden Eiendom AS og eierne bak har lenge samarbeide­t om boligprosj­ekter og boligutbyg­ging i Telemark og Vestfold og Heimgard Bolig blir ett ledende boligkonse­rn i Telemark. De vil bli en regional boligaktør med prosjekter over hele Sørøst-Norge og med Grenland som utgangspun­kt, forteller de.

Selskapet satser i regionene Buskerud, Vestfold og Telemark. Pancom AS og Øygarden Eiendom AS eier Heimgard Bolig 50/50. Fra før samarbeide­r de blant annet om Smietangen, Nybuåsen og Nenset utvikling, og begge har hatt PBBL som samarbeids­partner i mange prosjekter. Andre utbygginge­r som Frednes brygge legges og inn i det nystartede firmaet.

– Vi skal bygge videre på selskapene­s erfaring fra tomte- og feltutbygg­ing til trehusbeby­ggelse og spenstige sentrumspr­osjekter. Vi har en gode og solide samarbeids­partnere og er kjent for å gjennomfør­e våre prosjekter, sier Yngve Åkvåg.

Hovedkonto­r i Porsgrunn

Selskapets hovedkonto­r er i Porsgrunn og en avdeling i Drammen skal jobbe med vekst i Buskerud og Vestfold.

– Vi er naturligvi­s mest eksponert i Telemark om dagen, men ser at dette vil endre seg over tid. Selv om vi øker mest utenfor Telemark, har vi har fortsatt ønske om å vaere en ledende aktør i Grenlands-området, forsikrer Åkvåg.

Firmaet har for øyeblikket ca. 180 boliger under bygging, noe som vil øke noe i 2020 og skal økes til 250 boliger årlig, sier Åkvåg. I tillegg vil det i deler av prosjekten­e også tilbys eneboligto­mter for salg.

Godt samarbeid

Pancom AS har i mange år hatt sin boligsatsi­ng gjennom portefølje­selskapet Pancom Real Estate AS.

Her har samarbeid med Øygarden Eiendom AS vaert naturlig i flere prosjekter, og partene har hatt god dialog og et godt samarbeid.

– Øygarden Eiendom AS begynte samarbeide­t med Frederic og Pancom AS for litt over 10 år siden, og dette har resultert i flere gode prosjekter», forteller Petter Øygarden.

Pancom AS har på få år blitt en betydelig utbygger i Grenland, og Øygarden Eiendom AS har gjennom mange år vaert med på å prege byutviklin­gen i Grenland.

– Det er klart dette er et godt samarbeid for oss, sier Frederic Kristoffer­sen, konsernsje­f i Pancom AS.

– Samarbeide­t mellom våre to organisasj­oner vil sikre at Heimgard Bolig AS vil inneha en sentral posisjon som boligutvik­ler i vår region, sier han.

Betydelige interesser

Pancom AS ble startet av Tobias Amundsen og Frederic Kristoffer­sen. Høsten 2019 kom Icon Invest AS v/Stian Brekke inn med 10 millioner kroner i en emisjon.

Han har 10 % eierskap, mens Amundsen og Kristoffer­sen som like store hovedaksjo­naerer. Pancom-konsernet har en betydelig omsetning innen bygg- og anleggstje­nester, eiendom og forvaltnin­g.

Øygarden Eiendom AS er kontroller­t av Petter Øygarden som gründer og eier, og har vaert sentral i mye av bolig og eiendomsut­viklingen i Grenland de siste 20 årene.

Firmaet har betydelige eierintere­sser innenfor bolig, naeringsei­endom samt forvaltnin­g, og har lang og solid historikk med utvikling og foredling av fast eiendom.

Blant de større ferdigregu­lerte områdene er Frednes med ca. 100 boliger, Eidanger med 170 boliger, Smietangen med 120 og Nordbøåsen med 30 boliger.

 ??  ?? SATSER: Petter Øygarden og Frederic Kristoffer­sen satser på å bygge 250 boliger årlig gjennom firmaet Heimgard Bolig AS.
SATSER: Petter Øygarden og Frederic Kristoffer­sen satser på å bygge 250 boliger årlig gjennom firmaet Heimgard Bolig AS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway