Varden

Strøk på teoriprøve­n for å samle inn svar

-

Hensikten var å samle inn spørsmål og svar til en omfattende førerkortj­uks hun og mannen sto bak.

De hjalp 27 personer med utenlandsk opprinnels­e å avlegge prikkfrie teoriprøve­r på norsk og nynorsk på rekordtid. Mange av dem kunne knapt norsk.

Slik jukset de

Jukset skjedde også på trafikksta­sjonen i Skien. Fire av de dømte i førerkortj­ukset er fra Telemark.

De filmet prøven med en Iphone skjult bak et hull i Tskjorte, og fikk svarene opplest gjennom en ørepropp fra mannen som satt i en bil utenfor trafikksta­sjonen. Førerkortj­ukserne ble tatt på fersk gjerning ved

40-åringen anket straffen hun fikk i Larvik tingrett, fordi hun mener hevder hun ikke hjalp den to år eldre mannen med jukset.

Larvik

Sanket informasjo­n

trafikksta­sjon.

Selv har hun hevdet at hun strøk så mange ganger på grunn av «kvalme og nervøsitet»

– Slik lagmannsre­tten ser det var det eneste motivet åpenbart informasjo­nstilgang. Hun ga informasjo­n videre til sin mann, heter det i dommen fra Agder lagmannsre­tt.

Hjemme hos det syriske paret fant politiet en mengde brukerutst­yr, T-skjorter med hull i, ørepropper og Iphoner, klaer og utstyr for å lage dem om til jukseutsty­r.

Mannen har ikke anket straffen, han ble dømt ti ti måneders fengsel og inndragnin­g av 250.000 kroner. Kona ble dømt til ni måneders fengsel, hvorav fem måneder betinget. Agder lagmannsre­tt har redusert straffen til sju måneder, hvorav fire måneder betinget.

 ??  ?? SLIJ JUKSET HAN: T-skjorte med hull og en Iphone ble brukt til det organisert­e førerkortj­ukset.
SLIJ JUKSET HAN: T-skjorte med hull og en Iphone ble brukt til det organisert­e førerkortj­ukset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway