Varden

Solgt for nesten tre ganger prisantydn­ing

Torsdag var det 50 aktører til stede på en fellesvisn­ing i Tollboden. Fredag ble bygget solgt for 11,4 millioner over prisantydn­ing .

- Martin.oyvang@varden.no

Martin Øyvang

▶ PORSGRUNN

Daglig leder

Ola

Larsen i Q4

Naeringsme­gling, som sto for salget av bygget, sier at han sjeldent har vaert borti en liknende interesse.

– Det har vaert en formidabel «hype» rundt dette bygget. Folk har vaert på fra dag én, sier Larsen.

Fellesvisn­ing

Torsdag ettermidda­g var det invitert til en fellesvisn­ing i bygget. Det ble en folksom affaere.

– Det var rundt 50 som dukket opp på visningen, og av disse var det rundt 35 som ba om å melde fra om det ble lagt inn bud. Etter visningen torsdag merket vi på interessen at det var flere som hadde blitt enda mer interesser­te i bygget, så vi bestemte oss derfor at vi ville avholde en budrunde fredag ettermidda­g, sier Larsen.

Budrunde med 19 bud

Da den 130 år gamle eiendommen, som fram til nå har vaert eid av Statsbygg, ble lagt ut på det åpne markedet ble prisantydn­ingen satt til 6,6 millioner kroner.

Allerede etter første bud i budrunden, ble det klart for megleren at prisen vil ende opp betydelig høyere enn det.

– Det første budet var på sju millioner kroner. Så gikk det raskt slag i slag, og i løpet av relativt kort tid kom det inn totalt 19 bud fra fem aktører, sier Larsen.

Solgt for 18 millioner

Det 19. skulle vise seg å bli vinnerbude­t, og det ble gitt fra et Oslo-basert selskap.

– Bygget endte opp med å bli solgt for 18 millioner kroner til et selskap fra Oslo som er usedvanlig godt bemidlet. Hvem det er snakk om, og hva de skal bruke det til, får vi komme tilbake til på et senere tidspunkt, sier megleren.

– At et bygg blir solgt for 18 millioner, 11,4 millioner over prisantydn­ing. Hva sier det?

– Først og fremst handler det om at dette er et bygg som har truffet markedet. Det er sikkert flere årsaker til at det var så ettertrakt­et, men i bunn og grunn tror jeg i hvert fall at alle parter er godt fornøyde med utfallet, sier Larsen.

 ?? FOTO: Q4 NAERINGSME­GLING ?? SOLGT: Bygget fra 1891 ligger sentralt plassert i bybildet i Porsgrunn, med AElvespeil­et som naermeste nabo.
FOTO: Q4 NAERINGSME­GLING SOLGT: Bygget fra 1891 ligger sentralt plassert i bybildet i Porsgrunn, med AElvespeil­et som naermeste nabo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway