Varden

Vil ha fire felt over fjellet

Stortingsr­epresentan­t Bård Hoksrud (Frp) syns det er heltokåbru­ke150 milliarder kroner til å omgjøre E134 til en firefelts veg, men bommer vil han ikke ha.

- Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

Nye Veier la onsdag fram et forslag om å bygge firefelt over fjellet og få reisetiden fra Bergen til Oslo ned i fire timer.

Spennende

– Det er spennende med nye tanker, sier Hoksrud. Selv om årsdøgntra­fikken ikke er all verdens stor på deler av denne traseen, syns han det er en god ide å tenke fire felt hele veien. Han mener det vil gi mange nye muligheter; ikke minst for Telemark.

– Jeg tror trafikken kommer til å bli enormt mye større framover, og da må vi ikke få en ny «Grenlandsb­ru-situasjon» hvor vi burde ha bygd dobbelt så stort med en gang, men må bygge mange ganger så dyrt i ettertid, sier han.

Hoksrud tror en slik vegsatsing på E134 vil gi en skikkelig en stamvei mellom Oslo og Bergen. Han roser Nye Veier for å vaere framoverle­nt og visjonaere, Dessuten ser han ikke bort fra at de utfordrer Vegvesenet, og tror at nye ideer vil føre til at begge tenker nytt.

– Når kan en slik motorvei vaere ferdig?

– Det tør jeg ikke spå. Nå har vi trøkk på tunnelene over Haukeli. Det er hele Telemarksb­enken på Stortinget opptatt av, sier han.

– Får du med deg resten av benken til å gå for en motorvei over fjellet?

– Nei, det er vel ikke alle som vil si ja til det, innrømmer han.

Kan bli billigere

Hoksrud peker på at en slik veiløsning vil gi tilknytnin­g både til Bergen og Stavanger; ikke bare Haugesund.

– Hva med å satse på jernbane? Bane Nor mener at man får mer for pengene ved å bygge høyhastigh­etstog på samme strekning.

– Jeg har ikke noe imot tog, men vi må også tenke på naeringsli­vet, sier Hoksrud.

– Hva med godstog?

– Jo, men det er ikke sikkert at det blir så dyrt som 150 milliarder. Det kan bli billigere.

 ?? ARKIVFOTO ?? E 134: Stortingsr­epresentan­t Bård Hoksrud (Frp) vil ha motorvei over fjellet, men sier nei til bommer.
ARKIVFOTO E 134: Stortingsr­epresentan­t Bård Hoksrud (Frp) vil ha motorvei over fjellet, men sier nei til bommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway