Varden

Jublet for VM-bronse

VM-gullet røk for Marte Olsbu Røiseland på siste skyting i en høydramati­sk jaktstart. Med to gull og en bronse på tre VM-distanser var hun likevel kjempeglad.

-

By NTB-Stian Johnsen

– Medalje i VM kan man ikke vaere lei seg for, så jeg er veldig fornøyd. Det har vaert en start man bare kan drømme om, sa Olsbu Røiseland til NTB rett etter løpet.

Hun gikk ut i tet på søndagens jaktstart i skiskytter-VM, men gjorde det spennende allerede på første skyting. Et bomskudd der gjorde at hun måtte gå strafferun­de, og amerikansk­e Susan Dunklee overtok ledelsen.

Senere skulle det meste dreie seg om Olsbu Røiseland og hjemmefavo­ritten Dorothea Wierer, som er født bare noen kilometer unna skiskytter­stadion i Anterselva.

Wierer hadde gått ut 39 sekunder bak Olsbu Røiseland på sjuende plass, men to feilfrie liggendesk­ytinger sendte henne opp i teten. Italienere­n hadde fem sekunders forsprang til den norske sprintverd­ensmestere­n.

Ut fra tredje skyting gikk Olsbu Røiseland ut like foran Wierer, og det lå an til en ren gullduell på siste skyting.

Spenning

Der ble Olsbu Røiseland litt fintet ut av at Wierer løsnet det første skuddet og bommet.

Da strømmet tankene på, og frolending­en ble for ivrig. Hun bommet to ganger, Wierer traff på resten, og dermed var spenningen om gullet over.

– Jeg prøvde å vaere like offensiv på siste skyting. Men hun tok førsteskud­det og bommet, og det var litt dumt. For da tenkte jeg «nå kan jeg skyte fem treff og vinne her». Det ble feil tankegang. Det er så lite så skal til. Men jeg er skikkelig fornøyd med at det holdt til bronse.

Olsbu Røiseland måtte legge ut på siste runde med den langrennss­terke tyskeren og tittelfors­vareren Denise Herrmann i ryggen. Herrmann ville ikke fram og dra, men snek seg forbi en halv kilometer før mål. Da var Olsbu Røiseland sjanseløs.

– Hun fikk ligge bak meg å cruise. I etterpåklo­kskapens lys kan jeg vel kanskje si at jeg burde ha forsøkt å la henne dra, men jeg hørte også at Hanna Öberg naermet seg oss. Og jeg ville ikke ha noe lureløp og risikere å havne på 4.-plass, forklarte 29-åringen.

Solid avansement

Ingrid Tandrevold og Tiril Eckhoff startet som nummer 57 og 59 av de 60 startende på jaktstarte­n. Begge avanserte etter feilfri liggende skyting. Tandrevold med bare én strafferun­de avanserte til 14.-plass.

– Det var et veldig bra løp isolert sett. Jeg gjorde det beste ut av situasjone­n. Ikke spesielt kult å stå igjen på startstrek­en når alle andre er langt ute i løypa, men det kunne jeg ikke gjøre noe med, sa Tandrevold til NTB.

Eckhoff med tre runder etter første stående skyting ble nummer

20.

Den siste norske løperen på start, Lotte Lie (startnumme­r 60) som konkurrere­r for Belgia, ble tatt igjen med én runde etter å ha bommet i alt tre ganger på tre skytinger.

 ?? FOTO: BERIT ROALD / NTB ?? BRONSEJUBE­L: Marte Olsbu Røiseland var fornøyd med VM-bronse selv om gullet glapp på søndagens jaktstart. sCANPIX
FOTO: BERIT ROALD / NTB BRONSEJUBE­L: Marte Olsbu Røiseland var fornøyd med VM-bronse selv om gullet glapp på søndagens jaktstart. sCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway