Varden

Vant etter stemmekrøl­l

Ulrikke Brandstorp (24) vant lørdag kveld MGP-finalen med popballade­n «Attention» etter en kveld preget av tekniske problemer i forbindels­e med avstemning­en.

- kultur@varden.no

Ulrikke Brandstorp skal dermed represente­re Norge i finalen i Eurovision Song Contest 2020, som går av stabelen i Rotterdam i Nederland i mai.

Det drysset gullkonfet­ti da hun sang låten sin for tredje gang i Trondheim Spektrum.

Låten «Attention» har Brandstorp skrevet sammen med Christian Ingebrigts­en og Kjetil Mørland. Ifølge 24-åringen handler låten om kjaerlighe­t, og at man endrer seg for å få oppmerksom­heten fra et annet menneske.

Folket fikk ikke stemt

Den sedvanlige måten å stemme gjennom telefonlin­jen var i år erstattet med en stemmefunk­sjon på NRK.no. Den store pågangen førte imidlertid til at nettsiden brøt sammen, og de norske seerne ikke fikk stemt fram sine favoritter.

Programled­erne vitset fra scenen om at de ikke likte internett.

Publikum lot seg ikke sjarmere og buet da programled­erne meddelte at de måtte gå for plan B, som innebar at «en folkevalgt jury» pekte ut de fire artistene, som ble videre i finalen.

Dermed var det en folkejury på 30 mennesker som avgjorde hvilke fire artister som gikk videre av de totalt ti finalisten­e.

– Når det er en så stor og kompleks produksjon som dette kan mye gå galt, og dessverre var ikke teknikken med oss hele veien i dag, sier prosjektle­der Stig Karlsen for MGP til NRK.

Systemet raknet

Han understrek­er at det bare ble benyttet folkejury fra ti til fire artister, men at deretter var publikum som stemte. NRK mottok over 700.000 stemmer i den siste runden.

Folkejurye­n består av privatpers­oner i ulik alder og kommer fra hele landet. Ingen av dem har bindinger til musikkbran­sjen, ifølge Karlsen.

Nytt av året var at seerne kunne sende inn emjois etter hvert, som indikerte hvilke følelser de hadde rundt låtene.

– Det er et kjempeenga­sjement rundt Melodi Grand Prix, og spesielt rundt finalen. Vi har mottatt 38 millioner emojis, så det trøkket ble for stort og så sviktet systemet, sier assisteren­de kringkasti­ngssjef Vibeke Furst Haugen til NRK.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? VANT: Ulrikke Brandstorp (t.h) jubler sammen med låtskriver Christian Ingebrigts­en etter og ha vunnet finalen i MGP i Trondheim spektrum.
FOTO: NTB SCANPIX VANT: Ulrikke Brandstorp (t.h) jubler sammen med låtskriver Christian Ingebrigts­en etter og ha vunnet finalen i MGP i Trondheim spektrum.
 ??  ?? VANT ETTER KAOS-KVELD: Ulrikke Brandstorp
VANT ETTER KAOS-KVELD: Ulrikke Brandstorp

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway