Varden

Skjøt ut av bilen i fart

- Tone Lensebakke­n tone.lensebakke­n@varden.no

Ungdommene som står tiltalt for å ha ranet jevnaldren­de på Klyve med pistol i fjor, skjøt ni skudd ut av et bilvindu i fart, noen dager tidligere.

Videosnutt­er av at de tre tiltalte i ranssaken, som da var 15 og 16 år gamle, ble vist under rettsaken i Nedre Telemark Tingrett, forrige uke.

I tillegg til ranet på to jevnaldren­de ungdomme i fjor, er ungdommene også tiltalt for å ha skutt med pistol flere steder i Grenland i måneden før ranet. Dette har alle de tre tenåringsg­uttene tilstått i retten. Filmene ble funnet på en av de tiltaltes telefon etter at de ble pågrepet.

Ni skudd ut bilvindu

På filmene ser man flere av de tiltalte skyte med glocken, som også ble brukt under ranet.

– De har forklart at de har vaert på flere steder og skutt, blant annet ved vannverket i Porsgrunn og i skogen oppe ved fengselet på Rødmyr. I tillegg har de vaert i skogen i Siljan og det var på vei nedover derfra at en av dem har skutt ni skudd ut av bilvinduet, sier politiadvo­kat Ingrid Wiik, til Varden.

Pistolen skal den nå 17 år gamle gutten, som er en av de tiltalte i ranssaken, ha kjøpt av en bekjent for 500 kroner. Rundt to timer etter at ranet ble meldt til politiet fant politiet en bag på en privat adresse, med både en Glock og et elektrosjo­kkvåpen. Det var etter et tips som ble ringt inn til politiet.

Skjerpende

Wiik er aktor i ranssaken som gikk for retten tre dager forrige uke. Punktene med å ha skutt og vaert ulike steder med denne Glock-pistolen, er også med i tiltalen.

– De kunne ha truffet både mennesker og dyr. Da de skjøt ut av bilvinduet i Siljan var det flere bolighus i enden av jordet de kjørte forbi. Farepotens­ialet er jo kjempestor­t, avslutter Wiik.

 ?? FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? SKIEN: Denne Glocken ble brukt under et barneran på Klyve i mai i fjor. Noen dager før skjøt ungdommene ni skudd ut av et bilvindu under fart - med samme pistol.
FOTO: TONE LENSEBAKKE­N SKIEN: Denne Glocken ble brukt under et barneran på Klyve i mai i fjor. Noen dager før skjøt ungdommene ni skudd ut av et bilvindu under fart - med samme pistol.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway