Varden

Handlevogn­er i elva

-

Nylig brakte Varden et svaert lite oppsiktsve­kkende bilde på side tre i avisa. Antakelig var det såpass lite oppsiktsve­kkende at det ikke burde stått på trykk. En handlevogn lå i Lilleelva i Porsgrunn. Der er de like vanlige innslag som ender og fisk. Til dem som ikke tror det er fisk i elva, så er det faktisk det, enda så grumsete den ser ut. De er bare ikke like lette å få på kroken som disse handlevogn­ene.

Det er alltid noen handlekraf­tige karer og damer som finner en feilparker­t handlevogn. Da mener de at det mest naturlige av verden er å hive den ned i en elv eller en bekk. Eller inn i en hekk. De som driver med naturvern og slik, snakker ofte om stedegne arter og om skapninger som er rødlistet. På godt norsk bestyr det ting som hører hjemme akkurat der og som står i fare for å bli utryddet. Det er vel ikke lenge til handlevogn­ene glir inn i den kategorien. De er jo blitt et svaert vanlig innslag i grøntområd­er. Men saerlig utrydnings­truet er de ikke, ved naermere ettertanke. I motsetning til humlene som det blir stadig faerre av. Kiwi har tatt handlevogn-kastingen til etterretni­ng og gitt doningene en irrgrønn farge. Det er viktig at de glir inn i naturen, der de ofte har til hensikt å bli vaerende en stund.

Det hadde vaert moro og visst hvor mange som er på avveie. Og ville de blitt savnet hvis de forsvant fra elver og turområder? Muligens. På en måte er vi blitt vant til at de er der. Dessuten er det alltid greit å ha noe å forarge seg over. Det er jo det som driver oss. For øvrig er det svaert få handlekurv­er på avveie. Kanskje ikke så rart. Det er jo ingen som gidder å baere noe til naermeste elv eller naturområd­e. Det får vaere måte på til handlekraf­t.

 ?? journalist ??
journalist

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway