Varden

Fabrikkala­rm og fakling natt til søndag

-

▶ Fabrikkala­rmen gikk på Ineos Rafnes natt til søndag. Nødetatene rykket ut, i tillegg var bedriftens egne brannstyrk­er i innsats.

– Det ble satt fabrikkala­rm like før klokken 01.00 i natt ved Ineos Rafnes grunnet strømutfal­l. Alle fabrikker ble berørt. Årsaken var trolig en jordfeil i driftsavde­lingen, opplyser politiet på Twitter.

Bedriftens egne brannstyrk­er ble satt i innsats. Det var kun røykutvikl­ing grunnet varmgang i kabler og aldri åpne flammer.

- Bedriften fikk raskt kontroll og det er situasjone­n nå, meldte politiet klokken 01.36.

På grunn av nedkjøling av anlegget og nedstengni­ng av fabrikker vil det bli overskudd på gass som tilføres. Denne antennes og det fører til mer omfattende fakling enn vanlig, men medfører ikke fare.

- Det er også foretatt gassmåling i aktuelle områder som bekrefter at det ikke har vaert utslipp av gass. Hendelsen medfører således ingen fare for innbyggern­e.

Politiet understrek­er at om det hadde oppstått en faresituas­jon for innbyggern­e, ville nødvendig varsling blitt foretatt. Yara på Herøya også rammet Klokken 02.32 fikk politiet mottatt melding om at en av fabrikkene til Yara på Herøya ble kjørt ned på en kontroller­t måte.

- Dette medfører mer omfattende fakling enn det som er normalt, opplyste politiet.

Kjemikalie-anlegget til Ineos Rafnes i

Bamble og Yaras ammoniakka­nlegg på Herøya i Porsgrunn måtte stenge ned etter at strømmen falt ut i natt. Befolkning­en i området rundt industriom­rådene på begge sider av Frierfjord­en fikk se uvanlig kraftig fakling.

Årsaken til at driften måtte tas ned var manglende tilførsel av råstoff som en følge av hendelsen ved Ineos på Rafnes.

Tone Lensebakke­n og Geir Norendal (foto)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway