Varden

Tolletaten varsler tydelig trafikkski­lle

Mandag morgen innføres strenge restriksjo­ner om hvem som kan ta seg inn i Norge. Tolletaten ber personer følge beskjedene til politiet.

-

Fra mandag klokka 8 får personer som ikke har tilstrekke­lig tilknytnin­g til Norge, ikke lenger komme inn i landet.

Det innebaerer utstrakt kontroll langs grensene. Tolldirekt­ør Øystein Børmer varsler at det nå vil bli en tydelig skille mellom persontraf­ikk og godstrafik­k.

– Naeringsli­vet som driver med import og eksport kan fortsette som vanlig. Den trafikken kommer til å gå som normalt fra tolletaten­s side. Personer må følge de stramme restriksjo­nene som kommer til å bli kommuniser­t fra politiet, sa tolldirekt­øren på TV 2 Nyhetskana­len søndag.

Hovedfokus­et til Tolletaten blir å oppretthol­de forsynings­linjene inn til landet

– Når det gjelder persontraf­ikken, er det politiet som tar det kontrollan­svaret. Vi i tolletaten fokuserer på å holde godstrafik­ken gående over grensen sånn at landets forsyninge­r ikke blir truet, sa Børmer.

Bakgrunnen for restriksjo­nene er å hindre spredninge­n av koronaviru­set.

Den pågående viruspande­mien er også utfordrend­e for etaten. Tolldirekt­øren opplyser at nesten ti prosent av staben er i karantene. I tillegg har en rekke personer hjemmekont­or.

– Dette er ekstraordi­naert. Jeg oppfatter en utrolig stå-på-vilje blant de ansatte og en vilje til å bidra på alle områder vi kan bistå på. Det er veldig mye vi må håndtere på kort varsel, høyt trykk og mye vi ikke har gjort før, men jeg er trygg på at vi skal klare å løse det, sier Børmer til NTB.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? VANSKELIGE­RE: Mandag blir det vanskelige­re for privatpers­oner å entre Norge.
FOTO: NTB SCANPIX VANSKELIGE­RE: Mandag blir det vanskelige­re for privatpers­oner å entre Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway