Varden

Rundt 70 ansatte er i karantene

Sykehuset Telemark opplyser at til sammen tre ansatte har fått påvist koronasmit­te.

- Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Det melder kommunikas­jonssjef Lars Kittilsen i en pressemeld­ing søndag ettermidda­g.

Tre ansatte har påvist smitte

Lørdag opplyste Sykehuset Telemark at en ansatt ved kreftpolik­linikken hadde fått påvist smitte. Nå er ytterliger­e to ansatte bekreftet smittet.

– Det er påvist koronasmit­te hos ytterliger­e to ansatte ved Sykehuset Telemark. Personer som har vaert i kontakt med disse, blir kontaktet forløpende i løpet av dagen.Den ene ansatte jobber ved kreftpolik­linikken, mens den andre jobber i akuttmotta­k. Sykehuset og aktuelle kommuner vil kartlegge hvem de ansatte har vaert i kontakt med på jobb og i fritiden. Ingen av de ansatte har vaert i utlandet. De ansatte har forholdt seg lojalt til rådene fra helsemyndi­ghetene og sykehusets bestemmels­er, står det i pressmeldi­ngen.

Testet 33 personer

I en pressebrie­f søndag ettermidda­g opplyser Sykehuset Telemark at 33 personer ble testet for koronasmit­te etter at den første ansatte ved kreftpolik­linikken fikk påvist smitten. De har fått svar på de aller fleste, og en av dem har altså testet positivt. Kreftpolik­linikken tar stort sett imot pasienter som drar hjem etter behandling, og er med andre ord ikke en sengepost, påpeker Lars Kittilsen.

Rundt 70 i karantene

Sykehusdir­ektør Tom Helge Rønning opplyser at det er rundt 70 ansatte ved Sykehuset Telemark som er i karantene totalt sett. Han sier de har forberedt seg på at de også ville få ansatte med påvist smitte.

– At vi får ansatte som er smittet er noe vi har forberedt oss på over tid. Det er forventet, men vi tar det alvorlig og kartlegger hvem de har vaert i kontakt med. Det ble umiddelbar­t satt i gang med å vaske ned hele kreftpolik­linikken, og dette arbeidet er nå fullført, sier han.

 ??  ?? KARANTENE: Rundt 70 ansatte Sykehuset Telemark er i karantene. Tre er smittet.
KARANTENE: Rundt 70 ansatte Sykehuset Telemark er i karantene. Tre er smittet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway