Varden

Her er de to på jobb – resten permittert

Flere restaurant­er i Porsgrunn har permittert de ansatte og stengt for en periode. På Øya Spiseri er det fortsatt mat å få – enn så lenge.

- Tone.lensebakke­n@varden.no

Tone Lensebakke­n

▶ PORSGRUNN

Det er lørdag ettermidda­g og gatene i Porsgrunn yrer ikke akkurat av liv.

12. mars kom forbudet fra regjeringe­n som sier at alle barer, puber og utesteder, bortsett kantiner og spisestede­r der det er mulig å holde mer enn en meters avstand fra hverandre skal stenges.

Det er langt fra noen lørdagstem­ning i sentrum denne lørdagen, men flere restaurant­er har allikevel åpent.

– Vi har en meters avstand mellom bordene, desinfiser­er med jevne mellomrom og vi har antibac her til gjester som kommer inn, forteller Nuno Silva, på Øya Spiseri.

De siste dagene har det vaert flere avbestilli­nger fra folk som har bestilt bord.

– Nå er alle her permittert, utenom vi to som er igjen. Tanken nå er å redusere meny og åpningstid, men jeg tror ikke vi har åpen så lenge om det fortsetter slik.

– Situasjone­n er ille for alle. Vi i Porsgrunn har hatt god dialog underveis, vi er samkjørte. Flere i bransjen har tatt kontakt de siste dagene for å spørre hva som skjer, det synes jeg er en tillitserk­laering, sier Robert Lind, erier av Øya Spiseri.

- Vi vurderer fortløpend­e. Blir det stille i helgen må vi vurdere å stenge dørene på mandag. Da får vi bruke noen dager på å vaske ned og stenge.

Robert driver også Becks Osebro, som stengte fredag. Like ved ligger Kafè K. De opplyser at de stenger dørene for en periode fra og med søndag. Michel Seylmager's hus har bestemt seg for å stenge på mandag.

Etter en runde innom flere restaurant­er i Porsgrunn er det tydelig at alle har tatt sine forholdsre­gler. En av restaurant­ene har innført engangs menyer og ber folk vaske hendene før de komme inn. De fleste har fjernet bord, slik at gjestene ikke skal sitte så tett.

Får støtte

Den franske restaurant­en Merci har de to siste dagene hatt flere bookinger og tilbakemel­dingene fra gjestene har vaert positive.

- Vi har hatt ni bookinger i dag. Gjestene er glade for at vi har åpent og sier de vil støtte oss. Det betyr mye for oss, sier hovmester Reza Matinrad.

Antibac på bordet og endring av rutiner og åpningstid­er er noe av det de har gjort for å kunne holde åpent.

– Vi har flere gjester som kommer nå i kveld og vi er klare til å lage mat, sier Reza.

Ingen planer om å stenge

Litt lenger oppe i gata ligger Balkan Pizza og Kebab. Der er de i full gang med vasking når Varden kommer innom.

- Vi følger nøye rutiner for hygiene og vasker stadig over alle flater her inne, forteller Serhat huyuk.

Men også på dette gatekjøkke­net merkes det at folk holder seg mest hjemme.

– Det er stille i perioder, men vi har ingen planer om å stenge foreløpig. Men det er klart at ser vi at det ikke nytter og det ikke blir noen fortjenest­e så må vi jo bare stenge, sier Serhat.

– Helst take away

Hos Jimmys restaurant lenger opp i Storgata har de også åpent.

– Her er det maks seks i hvert selskap og vi har fjernet halvparten av bordene her inne. Vi er veldig nøye og har mange liter med antibac. Vi forholder oss til myndighete­ne og restriksjo­nene der. Vi tar time for time og dag for dag, sier Daniel Christense­n, eier av Jimmys.

Hos oss er alle permittert. Det er bare jeg som er på jobb, men vi holder åpent foreløpig, sier Francisco Dominges Lima, på Rio og Frisk.

– Det blir ikke helt som vanlig, nå er det kun en pizza avdeling. Helst take away. Det er hardt for bransjen vår i disse dager. Vi får bare se hva som skjer og håpe at det plutselig kan forandre seg, avslutter Francisco.

 ?? FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? PORSGRUNN: Nuno Silva er en av to på jobb på . Resten er permittert.
FOTO: TONE LENSEBAKKE­N PORSGRUNN: Nuno Silva er en av to på jobb på . Resten er permittert.
 ?? FOTO: TONE LENSEBAKKE­N ?? RENT OG PENT: Birkan Celik (bak) og Serhat Huyuk, på Balkan.
FOTO: TONE LENSEBAKKE­N RENT OG PENT: Birkan Celik (bak) og Serhat Huyuk, på Balkan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway