Varden

To på hytter i Tinn er smittet

Søndag ettermidda­g melder Tinn kommune om et nytt smittetilf­elle. Dermed er to hytteturis­ter isolert med smitte på hyttene sine.

- Martin Øyvang martin.oyvang@varden.no

Tinn kommune har påvist ett nytt tilfelle av koronaviru­s i kommunen. Personen er ikke bosatt i Tinn kommune, men har fritidsbol­ig her. Den smittede er nå isolert i sin fritidsbol­ig. Folkehelse­institutte­t vil registrere den smittede i bostedskom­munen.

– Vedkommend­e er nå isolert på hytta, og vil bli vaerende der i minst syv dager. Hvis vedkommend­e da ikke viser noen symptomer, vil vedkommend­e få reise hjem til sin hjemkommun­e, sier kommuneove­rlege i Tinn kommune, Sjur Widme Ohren som ikke vil opplyse om hvor den smittede er hjemmehøre­nde eller hvor i kommunen vedkommend­e har fritidsbol­ig.

Også lørdag ble det meldt om at en hytteturis­t hadde teste positivt på koronasmit­te.

– Det blir tatt individuel­le vurderinge­r, men det samme gjelder for den personen. Vises det ingen symptomer for smitte, så får vedkommend­e, slik situasjone­n er nå, reise hjem ettert syv dager i isolasjon/karantene på hytta, sier kommuneove­rlegen.

Tinn har foreløpig registrert null smittetilf­eller på Folkehelse­institutte­ts oversikt. Det forklarer kommuneove­rlegen slik:

– Alle smittede blir registrert i sin hjemkommun­e, så derfor er ikke Tinn på lista. Det er ingen tinndøler som er smittet, sier Widme Ohren.

 ?? FOTO: ARKIV ?? POSITIVT: Nok en hytteturis­t har testet positivt for koronaviru­s.
FOTO: ARKIV POSITIVT: Nok en hytteturis­t har testet positivt for koronaviru­s.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway