Varden

Til topps da legende ga

Martin Fourcade tok farvel med skiskytter­sirkuset med å vinne jaktstarte­n i Kontiolaht­i lørdag. Johannes Thingnes Bø halte i land seieren i verdenscup­en.

-

NTB

▶ KONTIOLAHT­I

Thingnes Bø tok sammenlagt­ledelsen med knappest mulig margin og måtte ha fullt hus på siste skyting for å sikre 4.-plassen han trengte etter Fourcades seier.

– Det var for spennende. Jeg vet ikke hvordan jeg klarte å treffe de siste fem blinkene på siste skyting, men det var kritisk, sa Thingnes Bø til arrangøren etter målgang.

Men Fourcade leverte et pangløp. Selv med to bom på siste skyting gikk franskmann­en inn til seier. Thingnes Bø pådro seg totalt fire strafferun­der, men vant verdenscup­en for annet år på rad.

Skiskytter­konge

Etter målgang var det mange følelser i sving mens Fourcade ble hedret av konkurrent­er og støtteappa­rat.

Tidligere i karrieren dominerte franskmann­en verdenscup­en og vant sammenlagt sju ganger på rad fra 2012 til 2018. Hans første verdenscup­seier kom på dagen for akkurat 10 år siden, den også i Kontiolaht­i. Lørdag var ringen sluttet.

– Det har vaert en drøm å gjøre dette i ti år, og jeg kunne ikke drømme om å avslutte på denne måten, sa Fourcade før han hyllet sin norske rival Thingnes Bø.

– Jeg tror det er et godt signal at Johannes tok sammenlagt­seieren. Kongen er død, leve kongen, sa Fourcade.

Seier tross avbrudd

Selv om kampen om verdenscup­seieren totalt ble avgjort med knappest mulig margin, har Thingnes Bø vaert ganske suveren denne sesongen.

Totalt ble det ti verdenscup­seiere for nordmannen i vinter. Fourcade avslutter karrieren med sin sjuende seier i verdenscup­rennene i sin siste sesong, men fire av dem kom i januar uten Thingnes Bø til stede.

På normaldist­ansen under VM i Anterselva vant riktignok franskmann­en gull foran Thingnes Bø på sølvplass, men i duellen om verdenscup­seieren i Kontiolaht­i tok nordmannen siste stikk.

Bjørndalen til Thingnes Bø

Den franske 31-åringen, som innledet verdenscup­karrieren i Oslo i 2008, midt i Ole Einar Bjørndalen­s storhetsti­d, har hatt flere tøffe dueller med Norges fremste skiskytter­herrer.

Emil Hegle Svendsen som vant verdenscup­en i 2010 og var nummer to bak Fourcade i verdenscup­en tre sesonger på rad fra 2011-2014, ble trukket fram som den største rivalen etter at franskmann­en kunngjorde at han la opp fredag.

– Takk Emil, min utvilsomt største rival, skrev Fourcade, som et svar på en hyllest fra Svendsen på Instagram.

NTB

▶ KONTIOLAHT­I

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? PUNKTUM: Martin Fourcade ga seg etter lørdagens renn, og sørget for et flott punktum med seier i Kontiolaht­i.
FOTO: AP/NTB SCANPIX PUNKTUM: Martin Fourcade ga seg etter lørdagens renn, og sørget for et flott punktum med seier i Kontiolaht­i.
 ??  ?? BEST: Johannes Thingnes Bø med det synlige beviset på sammenlagt­seieren i verdenscup­en.
BEST: Johannes Thingnes Bø med det synlige beviset på sammenlagt­seieren i verdenscup­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway