Varden

Quintana skrev sykkelhist­orie

-

Lørdagens sjuende etappe var av det krevende slaget med mange kilometer i de franske fjellene.

Til mål i Valdeblore La Colmiane etter 166,5 kilometer på veien kom Nairo Quintana i ensom majestet etter å ha satt inn flere rykk. Siste gang greide ingen å følge.

Ingen har flere

Han tok dermed karrierens 44. seier som profesjone­ll sykkelrytt­er.

Ingen colombiane­r har flere. – Jeg prøver alltid å vinne med eleganse, og i dag prøvde jeg også å gi laget mitt litt glede i en vanskelig situasjon. Seieren var en gave til dem alle, sa Arkéa-rytteren.

– Nå skal jeg hjem til Colombia for å vaere hos familien min.

Gjennom helvete

Naermest Quintana fulgte belgieren Tiesj Benoot. Han var slått med 47 sekunder. Den franske stjernen Thibaut Pinot ble nummer tre.

I sammendrag­et ble det seier til tyske Schachmann. Han sto imot angrepet fra nevnte Benoot, slet seg inn til 6.-plass bare 12 sekunder bak belgieren og vant til slutt med 18 sekunders margin.

– Det var veldig, veldig tøft. De tre siste kilometern­e slet jeg meg gjennom helvete og brøt smertegren­sen. Nå føler jeg meg som om jeg er i himmelen, sa Schachmann etterpå.

Det største

– Dette er ikke min første triumf, men det er den største så langt. Mange har tvilt på meg som en sammenlagt­vinner i etapperitt, men nå har jeg vunnet det mest prestisjet­unge av de ukelange rittene.

Ingen nordmenn deltok i rittet.

Paris-Nice skulle etter planen ha blitt avsluttet søndag, men den siste etappen i Nice ble avlyst som følge av frykt for spredning av koronaviru­set.

Flere lag trakk seg fra rittet allerede i forkant av lørdagens etappe.

Den danske verdensmes­teren Mads Pedersen var blant dem som reiste hjem.

 ?? FOTO: AP/NTB SCANPIX ?? HISTORISK: Nairo Quintana fra Colombia (Movistar Team) skrev colombians­k sykkelhist­orie lørdag.
FOTO: AP/NTB SCANPIX HISTORISK: Nairo Quintana fra Colombia (Movistar Team) skrev colombians­k sykkelhist­orie lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway