Varden

Må tenke to tanker

Hedda Hynne har jobbet med millimeter­presisjon mot Tokyo-OL i fire år. Når naermer det seg. Eller, gjør det?

- Bjorn.borge@varden.no

Bjørn Borge

▶ TRONDHEIM

Telemarkin­gen i Tjalve, bosatt i Trondheim, følger planen så langt det lar seg gjøre i disse tider. Når treningsse­nteret er lite tilgjengel­ig, blir det en jakt på gode, alternativ­e løsninger sammen med trener og samboer Erik Sakshaug.

– Vi prøver å unngå folk. Vaere ekstra påpasselig i denne jobben vi alle må gjøre for tiden, samtidig som det må oppretthol­des en viss kvalitet på det vi gjør. Utfordrend­e, tilstår Hynne.

Uten Semenya

Lørdag hadde hun ikke fått med seg nyheten om at rivalen Caster Semenya ikke blir å se til start på 800-meteren i OL, på grunn av for høyt testostero­nnivå (og motstand mot å ta hormonregu­lerende medisin for å kunne løpe distanser på mellom 400 meter og en mile, 1.609 meter) , men heller skal satse på 200 meter.

– Skal hun det? Ja, det blir interessan­t. Hun er jo rask, sier Hynne om den 29 år gamle sørafrikan­eren.

Hynne er likevel ikke sikker på om Semenya ville vaert i en OL-finale.

– Hun har ikke vaert like god når hun tidligere har vaert medisinert.

OL eller ikke?

Hva Semenya gjør, opptar den tidligere Herkules-løperen lite. Om det faktisk blir et OL i Tokyo denne sommeren, er en helt annen sak.

Som helst ikke bør oppta henne for mye, mener hun.

– Det har vaert store tiltak og skjedd mye de siste 48 timene. Jeg tror det er lurt å vaere innstilt på at dette kan vedvare en god stund, uten å la det tappe energi. Det vil åpenbart ta tid, sier hun om viruskampe­n.

To tanker

Samtidig har ikke Telemarks beste friidretts­utøver gjennom mange år, råd til å konkludere med at det ikke blir et OL. Eller at det definitivt blir, den del.

– Uten to tanker i hodet samtidig, funker det ikke. Jeg må gjøre den jobben jeg skal fram til det som er planlagt sesongstar­t, men må samtidig vaere klar hvis den faktiske starten for blir en annen tid. Ja, det er en uvant situasjon, men alt er vel ganske utypisk akkurat nå.

Ikke det siste

Skulle 2020 bli et år uten olympiske sommerleke­r, kan 2021 vaere tidspunkt for samling i Tokyo.

Hynne (30) har uansett ikke tenkt tanken om at hennes andre OL skal bli det siste.

Det kommer et nytt i Paris om fireår.

– Vi har vaert veldig nøye på at vi har fokus på dette OL, gjør en vurdering og så ser videre. Men denne idretten er noe veldig motiverend­e, som gir meg stor glede, så sannsynlig­vis ser vi også mot 2024.

 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? UVISSHET: Hedda Hynne har siktet mot OL i Tokyo i flere år. Nå er det usikkert om det blir noe, eller eventuelt når det blir.
FOTO: NILS-TORE OLSEN UVISSHET: Hedda Hynne har siktet mot OL i Tokyo i flere år. Nå er det usikkert om det blir noe, eller eventuelt når det blir.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway