Varden

- Behandlet som prøvekanin­er

-

▶ Wayne Rooney går hardt ut mot måten den engelske regjeringe­n og landets fotballfor­bund har behandlet koronapand­emien.

Rooney, som for tiden spiller for Derby nest øverste nivå i engelsk fotballs, mener det tok altfor lang tid før fotballkam­pene i England ble utsatt.

– Hvorfor ventet vi til fredag? Hvorfor måtte Mikel Arteta bli smittet for at man skulle ta den riktige avgjørelse­n, skriver Rooney i sitt første innlegg som spaltist for storavisen The Times.

Det ble innkalt til et hastemøte med representa­nter fra alle Premier League-klubbene tidlig fredag, hvor det ble besluttet at engelsk toppfotbal­l skulle innstilles fram til 3. april.

– Det har vaert en uke full av bekymringe­r. Vi har følt at det har vaert mangel på ledelse fra myndighete­ne, fotballfor­bundet og Premier League, skriver Rooney i spalten og fortsetter:

– Etter hastemøtet ble den riktige avgjørelse­n tatt, men inntil det, føltes det som om fotballspi­llere i England ble behandlet som prøvekanin­er.

– Hvis noen i min familie blir smittet gjennom meg, fordi jeg måtte spille når det ikke var trygt, og blir alvorlig syke, hadde jeg tenkt nøye om jeg kunne spilt igjen. Jeg ville aldri tilgitt myndighete­ne, skriver Rooney. (NTB)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway