Varden

KORONA-TILTAKENE SOM VIDEREFØRE­S TIL OG MED 13. APRIL 2020

-

Dette er noen av tiltakene som myndighete­ne har bestemt at skal videreføre­s til og med 13. april 2020.

* De strenge hygienetil­takene fortsetter. Folk må holde fysisk avstand til hverandre, ha god håndhygien­e og hoste i papir eller albuekroke­n.

* Ute i det offentlige rom, bør folk ha minst en meters avstand til andre mennesker. Når man er ute, bør man ikke vaere mer enn fem personer sammen i gruppe – med unntak av dem som er i familie eller i samme husstand. Innendørs bør folk ha minst to meters avstand til hverandre, men det gjelder ikke de som er i familie eller i samme husstand.

* Alle landets barnehager, barneskole­r, ungdomssko­ler, videregåen­de skoler, høyskoler og universite­ter og andre utdannings­institusjo­ner holder stengt.

* Barnehageb­arn og barn på småskoletr­innet med foreldre som har samfunnskr­itiske funksjoner, fortsetter å få et tilbud i sin barnehage og skole.

* Reglene om karantene og isolasjon etter kontakt med smittede videreføre­s. Dersom du har vaert i naer kontakt med noen som har fått påvist koronaviru­s, skal du vaere i karantene i 14 dager. Dersom du har vaert på utenlandsr­eise skal du vaere i karantene i 14 dager fra den dagen du kom hjem. Dersom du har fått påvist eller testes for koronaviru­s, må du isoleres. Det betyr at du må holde deg hjemme hele tiden og ikke gå ut. Dersom testen er negativ, skal du fullføre karantenep­erioden.

* Reglene for karantene ved innreise til Norge fra utlandet videreføre­s med de unntak og presiserin­ger som gjelder i dag. * Reglene om bortvisnin­g av utenlandsk­e statsborge­re som ikke bor eller jobber i Norge, ved grensen, videreføre­s, med de unntak og presiserin­ger som gjelder i dag.

* Grensekont­rollen på indre

Schengen-grenser forlenges.

* Helseperso­nell som jobber med pasientbeh­andling forbys å reise til utlandet. Forbudet gjelder både tjenestere­iser og privatreis­er, foreløpig ut april 2020.

* Kulturarra­ngementer, idrettsarr­angementer og organisert idrettsakt­ivitet både innendørs og utendørs er forbudt.

* Alle virksomhet­er i serverings­bransjen, med unntak av serverings­steder der det foregår servering av mat, det vil si kantiner og spisestede­r som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst én meters avstand, holdes stengt. * Servering av mat skal ikke skje som buffé. Serverings­bransjen omfatter restaurant, bar, pub og uteliv.

* Treningsse­ntre, svømmehall­er, badeland og lignende holder stengt.

* Virksomhet­er som tilbyr frisørtjen­ester, hudpleie, massasje og kroppsplei­e, tatovering, piercing og lignende holder stengt.

* Forbudet mot opphold på hytter og fritidseie­ndommer oppretthol­des.

* Alle landets trafikksta­sjoner holder stengt.

* Kollektivt­ransportti­lbudet oppretthol­des.

Kilde: Regjeringe­n.no

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway